Barça
Esports 24/01/2014

"Nosaltres no hem mentit": el Barça intenta aclarir els números de l'operació de Neymar

El pare del jugador ha autoritzat a aixecar la confidencialitat d'un contracte que reportarà 56,7 milions d'euros en 5 anys al jugador brasiler

àlex Gozalbo
2 min
Primera roda de premsa de Josep Maria Bartomeu com a president del Barça, amb Raül Sanllehí, executiu del Barça / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Barça ha aprofitat la roda de premsa de Josep Maria Bartomeu per intentar aclarir els números de l'operació de Neymar, però ha confirmat la majoria de les xifres aparegudes als mitjans de comunicació. El club blaugrana s'ha equivocat en algunes de les xifres exposades, però després ha enviat les correctes.

"Nosaltres no hem mentit en cap moment i avui explicarem el contracte de Neymar perquè el pare del jugador ens ha autoritzat a aixecar la confidencialitat", ha dit el nou president.

"Estem molt orgullosos del contracte de Neymar i sembla que hem de demanar perdó", ha dit Raül Sanllehí. "Les filtracions són greus i el contracte s'ha explicat molt malament", ha afegit. "Serem transparents, però la indiscreció pot anar en contra dels interessos del club", ha recordat.

Segons el Barça, el cost global del traspàs és de 57,1 milions d'euros:

-Traspàs entre el Barça i el Santos: 17,1 milions d'euros.

-Pagament a N&N: 40 milions d'euros.

Raül Sanllehí ha aclarit que N&N vol dir "Neymar i Nadine" i ha avançat que hi havia clubs que li volien duplicar la fitxa que li oferia el Barça. "Neymar va decidir renunciar a ofertes superiors als 100 milions i que li doblaven el sou. El jugador sabia que nosaltres no volíem arribar a les xifres bàrbares que li oferien altres clubs", ha dit.

"Ens veiem obligats a mostrar el salari d’un jugador, una cosa que mai més farem", ha assegurat. "Com arriben algunes informacions a dir que el fitxatge ha costat 95,1 milions d'euros?", ha dit. En el salari d'un jugador hi ha la quantitat fixa (44 milions d'euros), un 'signing bonus' (10 milions d'euros) i la comissió de l'agent (2,7 milions d'euros). En total, 56,7 milions d'euros.

"La realitat és que el cost del traspàs és de 57,1 milions d'euros i no de 95,1 milions d'euros", ha conclòs.

Josep Maria Bartomeu no ha volgut aclarir si el Reial Madrid era un dels clubs interessats a fitxar Neymar.

stats