Barça
Esports Barça 14/12/2021

El Barça afronta el partit de Champions com una oportunitat d'or

Les blaugranes volen tancar la fase de grups amb ple de victòries

2 min
Hermoso, Aitana i Crnogocevic celebrant un gol contra l'Arsenal

BarcelonaEl Johan Cruyff acollirà aquest dimecres (21 h, DAZN) l'últim partit de la fase de grups de la Champions contra el Koge. Després d'assegurar-se la classificació davant del Hoffenheim fa unes setmanes, a les blaugranes els quedaven dos partits que podien crear més estralls que no pas aportar beneficis. El primer, contra l'Arsenal, era una prova de foc. L'equip gunner arribava amb bones sensacions i l'Emirates Stadium es presentava com l'escenari on les blaugranes podien patir la primera derrota de la temporada si anaven sobre segur. L'equip de Jonatan Giráldez, però, sap perfectament que cada partit és important i la victòria innegociable. Amb un futbol resolutiu, les culers es van imposar amb facilitat.

Ara l'última cita de la tanda serà a casa contra el Koge danès. L'objectiu d'aquest matx, més que segellar la dinovena victòria de la campanya, que també, és donar minuts a les jugadores que menys han trepitjat el verd aquest any. "La intenció és canviar jugadores i fer rotacions. Venim dels partits contra l'Athletic de Bilbao, l'Arsenal i el Reial Madrid, partits més exigents comparats amb el que juguem dimecres. Hem de fer canvis perquè entri gent nova que agafi ritme de competició. Segurament veurem un canvi a l'onze respecte últim partit", ha dit Jonatan Giráldez abans del matx. A més de l'onze de gala blaugrana, totes les jugadores han trepitjat el verd en algun partit de la temporada. La campanya és llarga, i les futbolistes saben que totes seran imprescindible en algun moment. "Som un vestidor competitiu perquè ho portem a la sang. No ens resulta difícil. Sempre existeix aquesta motivació i ganes de fer-ho bé. Competim contra altres equips i, fins i tot, entre nosaltres mateixes", relata Jana Fernández.

Record agredolç

Si el Barça s'imposa al Koge, les blaugranes signaran el ple de victòries en la fase de grups de la màxima competició europea. "Les expectatives sempre són guanyar cada partit. El resultat, a nivell personal i col·lectiu, és jugar bé a futbol. No centrar-nos tant en el resultat, sinó en el procés, i analitzar les coses que podem millorar i destacar què fem bé de cada partit. Cadascun d'ells té un plantejament diferent i una idea de joc diferent, però la mateixa intenció sempre és millorar com a equip. Si aconseguim guanyar els tres partits, perfecte, però és molt millor que les sensacions jugant a futbol siguin positives", ha recalcat Giráldez.

El primer partit contra l'equip danès, però, és d'amarg record per a les catalanes. Tot i tornar a Barcelona amb una victòria, va ser el partit en què pitjor va jugar l'equip. "Som les primeres que fem autocrítica quan no juguem bé. Estem fent molt bona primera part de la temporada, a nivell posicional i defensiu. Generem moltes ocasions de gol i podem millorar, però és molt complicat que cada 3 o 4 dies que jugues el nivell sigui el mateix. Càrrega de minuts, diferents posicions, relacions entre jugadores... Per tant, tot és una constant evolució i aprenentatge en funció del partit. És cert que no tots els partits són del mateix nivell competitiu, però les sensacions són molt bones", justifica Giráldez.

stats