Lliga de Campions
Esports Barça 12/04/2013

Barça-Bayern, la semi que no volia Guardiola

Toni Kroos, una de les joves estrelles dels alemanys, està lesionat i segurament no jugarà cap dels dos partits, i Mandzukic està sancionat per al partit d'anada a l'Allianz Arena

Albert Solé
1 min
Franck Ribéry, durant els quarts de final de la Lliga de Campions contra el Juventus.

BarcelonaPep Guardiola estava mirant aquest sorteig de les semifinals de la Champions i quan Van Nistelrooy ha tret les boles del Bayern i el Barça, s'ha posat les mans al cap. El futur entrenador del Bayern segur que aquesta és l'única semifinal que no volia ni en pintura.

El Bayern és l'equip més en forma d'Europa. Ha guanyat la Bundesliga 6 jornades abans d'acabar la temporada -amb 20 punts més que el segon, del Dortmund, que és un altre semifinalista-, tot un rècord, i ha eliminat al Juvenuts als quarts de final sense miraments.

Com a campió ja, podrà centrar tots els seus esforços en aquestes semifinals de la Champions, en la que no podrà comptar amb una de les seves joves figures, l'alemany Toni Kroos, lesionat. Tampoc podrà jugar l'anada Mandzukic, el davanter croat, sancionat. A més, Van Buyten, el central, va acabar el partit contra la Juve lesionat i s'ha de veure la seva evolució.

Precedents

El Bayern i el Barça s'han creuat només tres vegades abans a Europa. Fa quatre anys, en els quarts de final de la Champions de l'any del triplet, el Barça va esclafar els alemanys per 4-0 a l'anada al Camp Nou (i 1-1 a Munic). L'anterior precedent va ser en la fase de grups de la temporada 1998/99, i els blaugrana de Van Gaal van perdre els dos partits del grup. Dos anys abans (1995-96), a la Copa de la UEFA, el Bayern va elimnar al Barça a les semifinals després d'empatar a Munic (2-2) i perdre al Camp Nou (1-2).

stats