Barça
Esports Barça 25/03/2022

El Barça comença a buidar el Camp Nou

Des d’ara fins al final de la temporada s’haurà de traslladar el magatzem central perquè a l’estiu els obrers tinguin via lliure per començar a remodelar l'estadi

3 min
Camp Nou

BarcelonaAbans d’entrar, deixin sortir. Amb aquesta idea s’estan afrontant a Can Barça els mesos previs a l’entrada de la maquinària per començar les obres de remodelació del Camp Nou. Més enllà de tenir la llicència d’obres, que haurà de ser per trams –perquè la definitiva no arribarà a temps a causa de la intensa modificació del projecte que està fent la junta directiva de Joan Laporta–, i d’escollir la constructora, el club ha de fer espai a l’estadi. De fet, ja hi ha hagut reunions per decidir el nou emplaçament provisional de tot allò que s’ha de desallotjar del Camp Nou amb l’objectiu que al final de la temporada esportiva els obrers tinguin via lliure per fer la seva feina.

“S’haurà d’adequar un nou magatzem a les instal·lacions per encabir el material”, expliquen fonts del club. Fins ara es guardava al magatzem central del Camp Nou, situat al lateral de l’estadi. Allà hi ha tota mena de material, des del que es fa servir per a la logística dels partits fins a la roba que utilitzen alguns treballadors. En canvi, se salvarà del desallotjament immediat el museu del Barça, que s’ha decidit mantenir on és actualment (la tribuna de l’estadi) fins que s'acabi la temporada 2022-23, durant la qual al Camp Nou només es podrà jugar amb un 50% d’aforament. Però, a partir de l’estiu del 2023, les obres comportaran que els objectes que conté, entre els quals l'última Pilota d’Or d’Alexia Putellas, també hagin de ser traslladats a un altre emplaçament que encara s'ha de decidir.

El museu, separat del nou Camp Nou

Al nou museu, que juntament amb la nova botiga se situarà on actualment hi ha el pàrquing subterrani de l’esplanada del Camp Nou, no s’hi podrà accedir des de l’estadi com fins ara. “Sempre s’hi entrarà des de fora, mai des de dins del Camp Nou. És una necessitat que havíem exposat força gent”, continuen explicant fonts del club. El soterrament del museu i la botiga no comportarà que el Camp Nou es quedi sense l'aparcament subterrani més gran. Els obrers excavaran una planta més a la zona de l’esplanada perquè s'hi puguin continuar deixant els vehicles.

20 milions d’euros per anar a jugar a Montjuïc

A banda del museu, els partits com a local del primer equip masculí de futbol també hauran de buscar una nova localització a partir de l’estiu del 2023. Els càlculs del Barça preveuen un cost total de 20 milions d’euros (la xifra que va avançar l’ARA l’estiu passat) per anar a jugar a l’Estadi Lluís Companys de Montjuïc durant el curs 2023-24, el període en què es faran les obres més complexes de remodelació del Camp Nou. Aquesta despesa servirà per condicionar les instal·lacions, des de la gespa als vestidors, passant per aportar-hi la tecnologia que exigeixen per normativa la Lliga i la UEFA. A més, s’ha de comptar amb el cost de les graderies supletòries i del lloguer que s'haurà de pagar a Barcelona Serveis Municipals (BSM), l’empresa municipal propietària de l’estadi.

Mentrestant, hi ha hagut un moviment important al departament de patrimoni i Espai Barça. Alex Barbany, molt discutit internament pel rendiment que ha tingut fins ara com a director de nous ingressos, passarà a ser el responsable de l’explotació comercial del projecte. Malgrat que algunes informacions van assegurar que seria el substitut de Ramon Ramírez, extreballador d’IDOM que dirigeix el departament des del juny del 2021, finalment no serà així. 

stats