Barça
Esports Barça 10/01/2023

El Barça, condemnat a pagar 7,7 milions al pitjor fitxatge de Bartomeu

Matheus Fernandes guanya el judici per acomiadament improcedent, però el club recorre la sentència

2 min
Matheus Fernandes, en un entrenament.

BarcelonaEn ple sotrac per la davallada d'ingressos provocada per la pandèmia de covid, el Barça de Joan Laporta va buscar la manera de rebaixar la factura salarial del primer equip amb un acomiadament que va intentar que fos procedent. L'afectat, Matheus Fernandes, deixava d'estar en nòmina amb efectes immediats. Havia arribat sense fer soroll, recomanat per l'assessor André Cury (un intermediari clau perquè Neymar fitxés pel Barça el 2014) a canvi de 8,6 milions d'euros fixos i 3 variables al Palmeiras i un contracte ascendent fins al 2025, però Ronald Koeman no el va fer servir més que en un partit oficial, contra el Dinamo de Kíiv.

Després d'una cessió poc fructífera al Valladolid, el migcentre brasiler va tornar a l'entitat blaugrana, que el 29 de juny del 2021 va decidir fer-lo fora de manera unilateral per correu electrònic, al·legant motius tècnics i físics. En aquell moment, el Barça ja era conscient que el jugador denunciaria i probablement guanyaria. Per això va incloure part de la futura derrota als tribunals dins dels 90 milions per litigis computats en les pèrdues del tancament econòmic 20/21. Un any i mig més tard, la sentència contrària ja ha arribat, segons va avançar la SER i van confirmar fonts judicials.

Assessorat pel seu advocat, Matheus va denunciar per acomiadament improcedent i va reclamar 14,8 milions entre indemnització i danys morals. La resolució del cas va arribar el novembre del 2022 i obliga el Barça a pagar 7,7 milions d'euros corresponents al sou pactat fins al 2025 i 810.000 euros derivats d'una rebaixa salarial. La primera quantitat ja ha estat recorreguda pel club, mentre que la segona ja es va satisfer. Fonts blaugranes consultades per l'ARA admeten que una part del que reclama la sentència es cobriria amb l'aprovisionament que Laporta i l'antic CEO, Ferran Reverter, van incloure en el tancament de l'exercici 20/21. La part restant, en cas que el recurs no prosperés, impactaria en l'actual llibre de comptabilitat.

Matheus està jugant a la Primera brasilera

En paral·lel a l'evolució de la causa oberta pel seu acomiadament del Barça, Matheus continua la seva carrera professional al Brasil. Primer va tornar al Palmeiras, el club en què es va formar, i més tard va recalar primer al Paranaense i després al Bragantino, que actualment va catorzè al Brasileirao. Poc després de ser acomiadat com a blaugrana, Fernandes va declarar a l'O Globo: "Era a casa meva amb la meva dona i vaig rebre un missatge del personal del club en què em preguntaven si mantenia l'adreça de correu electrònic, la vaig confirmar i més tard vaig rebre la comunicació d'acomiadament. No hi va haver cap conversa, ni tan sols em van trucar per dir-me adeu". Un dels arguments que surt a la sentència és que el Barça, per justificar l'acomiadament procedent, va acompanyar l'informe d'un preparador físic que mai va coincidir amb el jugador al club.

stats