BARÇA-ESPANYOL
Esports Barça 26/05/2013

Els gols d'Alexis i Pedro contra l'Espanyol acosten el Barça als 100 punts (0-2)

Els blaugranes sumen 97 punts i, si guanyen el Màlaga al Camp Nou en l'última jornada, igualaran el rècord dels 100 punts que té el Madrid des de l'any passat

Alexis i Jordi Alba celebren el gol contra l'Espanyol / ALBERTO ESTÉVEZ / EFE

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un triomf per la mínima en el derbi contra l'Espanyol. Els de Tito Vilanova s'han avançat a la primera part amb un gol d'Alexis, i Pedro ha rematat la feina al segon temps. Així, els blaugranes segueixen optant a aconseguir 100 punts en aquesta Lliga.

Durant els primers minuts, el Barça ha controlat la pilota i ha dominat el partit. Villa ha intentat rematar una centrada des de la dreta però l'àrbitre ha xiulat fora de joc de l'asturià (min. 8) abans que Piqué cometés una errada i l'Espanyol estigués a punt de fer el primer. El central barceloní ha cedit malament cap a Valdés i els jugadors de l'Espanyol han estat a punt d'aprofitar-ho (min. 10).

La resposta del Barça ha arribat tot just quatre minuts més tard, i Alexis ha aconseguit obrir la llauna. El xilè ha fet una jugada individual: ha fet una paret a l'àrea, ha marxat de tres jugadors i ha rematat al segon pal per fer el primer dels blaugranes. Un cop superada la mitja hora de joc, Cesc ha enviat la pilota al pal i just a l'altra àrea, Colotto, a la mitja volta, ha pogut empatar, però Valdés ha aturat. Abans del descans, Iniesta, amb un xut de rosca des de fora de l'àrea, ha sortit fregant el pal de la porteria de Cristian.

La segona part ha començat amb una ocasió per a l'Espanyol. En un contraatac ràpid després d'una recuperació de pilota, els periquitos han pogut empatar, però la defensa del Barça, amb problemes, ha pogut enviar la pilota a córner. L'Espanyol també ha pogut igualar el partit amb un xut de Stuani des de fora de l'àrea que ha sortit alt (min. 49). La reacció del Barça a la bona sortida de vestidors dels blanc-i-blaus ha estat una oportunitat de Villa després d'una assistència de Cesc. L'asturià, però, ha fallat sol davant del porter (min. 53).

A les acaballes, Wakaso ha estat expulsat per protestar a l'àrbitre després que Capdevila fes falta sobre Alexis. Ja en els últims minuts del partit, Pedro ha fet el 0-2. Ha estat en una de les primeres pilotes que ha tocat Xavi, que ha entrat per substituir Iniesta. El de Terrassa ha fet una passada màgica a Pedro a l'interior de l'àrea i el canari ha trencat la defensa i ha superat Cristian d'entrada (min. 85).