Esports Barça 01/05/2021

El Barça femení es torna a trobar amb la història

L'equip dirigit per Lluís Cortés està a 90 minuts de plantar-se a la seva segona final de la Champions

2 min
Lluís Cortés en la sessió d'entrenament prèvia al matx contra el PSG

"El partit de diumenge està preparat des de fa dos anys i mig, des de la final de Budapest". La derrota en la final de la Champions contra l'Olympique de Lió la temporada 2018/2019 va marcar un abans i un després en la plantilla blaugrana. Aquell moment l'equip va fer un canvi de xip i es va conjurar per tornar a arribar a una final europea i, aquest cop, guanyar-la. Les hores d'entrenament van augmentar i la dedicació i preparació tàctica es van tornar exhaustives. El salt qualitatiu de l'equip de Lluís Cortés és innegable, i en el partit de tornada de les semifinals de la Champions contra el PSG d'aquest diumenge (12 h, Esport3 i BarçaTV) és hora de demostrar-ho.

El conjunt blaugrana torna a tenir una cita amb l'èpica. Amb l'empat a l'anada (1-1), el conjunt català parteix amb avantatge de cara al partit al Johan Cruyff, després d'aconseguir una diana en camp francès. "El partit a París va ser com nosaltres volíem i com el vam preparar. Però, tot i el bon resultat, vam marxar amb una sensació molt estranya, perquè creiem que podíem haver aconseguit més que un 1-1", ha confessat Lluís Cortés en la roda de premsa prèvia al matx.

Noranta minuts queden a l'equip del tècnic de Balaguer per aconseguir plantar-se a la seva segona final europea en la història. Abans, però, caldrà superar el PSG. El partit en terres franceses va ser una prova de foc per al Barça. Les blaugranes van competir de tu a tu amb l'equip més físic del continent i van demostrar que, aquest cop, estan preparades per lluitar fins al final. La batalla dels estils la va guanyar el Barça. L'equip de Cortés va mantenir el control de la pilota marcant el ritme del partit, mentre que el conjunt d'Olivier Echouafni va intentar aprofitar errors de les culers i contracops per acostar-se a l'àrea rival. "A aquest nivell tots els detalls compten, però nosaltres tenim la capacitat de diversificar el nostre joc, de fer transicions i tenir la possessió de la pilota, una cosa que no vam aconseguir en el partit d'anada. Som un equip temible, hem d'atacar demà, però també hem de tenir paciència per atacar a la contra", ha reflexionat l'entrenador de l'equip francès en la compareixença prèvia a l'enfrontament.

Després de no trepitjar l'estadi Johan Cruyff en l'eliminatòria anterior (el partit en què les blaugranes van jugar com a locals es va disputar a Monza, a Itàlia), l'equip català es retrobarà amb el seu públic per primer cop en una cita europea aquesta temporada. Els culers són conscients que les seves futbolistes necessiten el seu suport i, en menys de trenta minuts, van exhaurir les mil localitats que el club va posar a disposició dels socis. "El Johan Cruyff és un fortí. Comptar amb l'afició ens dona un plus d'energia i de motivació", ha explicat Patri Guijarro abans del matx més decisiu de la temporada.

stats