Barça
Esports Barça 14/02/2023

Per què el Barça va fitxar 'el president' Franck Kessie

La baixa de Busquets catapulta l'ivorià a l'onze, una incorporació amb segell de Mateu Alemany que s'ha guanyat la confiança de Xavi

3 min
Franck Kessie

BarcelonaFranck Kessie ha tornat a Xavi Hernández la confiança dipositada en ell els últims partits. L'ivorià s'ha erigit en el quart migcampista, per davant de Sergi Roberto i de Pablo Torre, des que la lesió de Sergio Busquets contra el Sevilla ha obligat el tècnic a canviar una de les quatre peces del centre del camp del seu onze de gala. L'ex del Milan, amb un rol residual durant el primer tram del curs –només havia sigut titular en dues ocasions a la Lliga durant els 20 partits de la primera volta–, ha anat picant pedra, silenciós, fins a anar guanyant minuts i, ara, rendir com a titular amb l'absència del capità barcelonista.

Kessie difícilment traurà el lloc a Busquets, Pedri, Frenkie de Jong o Gavi, però l'entrenador blaugrana ha preferit donar entrada a l'ivorià abans que tornar a un esquema amb tres atacants, com sí que alineava amb assiduïtat al principi de la temporada. El president, apel·latiu que es va guanyar quan, per error, va aparcar el seu cotxe al lloc del màxim dirigent del Milan i va decidir no moure'l –"Ara soc jo el president", va bromejar–, també ha passat per davant d'Ansu Fati i Ferran Torres. Tot i que no el consideren un plantejament inamovible –especialment quan torni Ousmane Dembélé–, Xavi i el cos tècnic estan especialment satisfets amb l'aposta pels quatre migcampistes.

Tenir un dibuix definit també ha ajudat a l'adaptació de Kessie. El tècnic egarenc i l'staff tenen en compte l'equip com un tot, en què cada jugador forma part d'un "engranatge". Si la maquinària funciona, quan cal fer rotacions o hi ha lesions és més fàcil que el nou jugador que entra a formar part de l'onze rendeixi millor. El Barça viu un procés d'evolució i Kessie, que venia d'un futbol tan diferent com el que practicava al Milan, ha viscut un període d'adaptació a Barcelona de la mateixa manera que l'equip en conjunt ha anat assimilant les instruccions de Xavi.

Kessie deixa enrere les burles

El migcampista ivorià ha deixat enrere les burles i les crítiques externes que el definien com un jugador desubicat o mancat de ritme –malgrat el seu virtuosisme físic– i ha passat a ser un complement útil. Així ho ha demostrat en els últims dos partits. El jugador comença a sentir-se important després dels dubtes que va tenir el mercat d'hivern passat, en què va sospesar tornar a Itàlia, davant l'interès de clubs com l'Inter. Kessie conserva un gran cartell a la Serie A, on va jugar durant cinc temporades al Milan, sent un fix en l'onze –el curs passat va ser titular en 25 dels 31 partits del campionat en què va estar disponible–, i fins i tot era un dels encarregats de xutar els penals.

Una conversa amb Xavi abans del mercat d'hivern va dissuadir-lo de voler canviar d'aires. Tot i que no té les virtuts d'altres migcampistes més dotats de la plantilla, ha guanyat pes en l'equip. Des de la Ciutat Esportiva ho acoten a un procés d'adaptació i destaquen la facilitat de l'ivorià per no complicar-se la vida: "Juga fàcil, guanya duels i té una gran capacitat d'anada i tornada". Contra el Vila-real, en un partit en què el Barça va perdre per moments el percentatge de la possessió, la seva aportació va ser crucial al costat De Jong: entre tots dos van recuperar 16 pilotes (10 el neerlandès i 6 l'ivorià), més de la meitat del total de l'equip (30). A més, l'ex del Milan va signar un 90% d'encert en la passada i l'ex de l'Ajax, un 87%.

El futur de Kessie

Kessie va arribar aquest estiu lliure de traspàs, igual que Andreas Christensen. Però si bé el fitxatge del danès ja s'havia intentat abans de la pandèmia –llavors el Chelsea demanava més de 20 milions pel seu traspàs, tal com va explicar l'ARA–, el de l'ivorià porta el segell de Mateu Alemany. Joan Laporta va encomanar al nou director de futbol fer una neteja dels contractes mastodòntics heretats del mandat de Josep Maria Bartomeu, així com un seguiment de futbolistes a cost zero o baixos de preu, catalogats com a oportunitats de mercat. L'ivorià –un professional fiable, que gairebé no es lesiona– encaixava en aquesta directriu, i Alemany va cuinar amb calma el seu fitxatge: el va seduir perquè no renovés amb el Milan, malgrat que des de l'entitat rossonera insistien en la seva continuïtat.

La seva arribada, a més, suposa un fitxatge sense risc perquè, com a agent lliure, no hi ha quantitats pendents d'amortitzar i, per tant, si es ven, suposaria un ingrés directe. Xavi compta amb Kessie, però des dels despatxos nobles del Camp Nou es fregarien les mans si arribés una bona oferta aquest estiu per l'ivorià. Una renovació de Busquets, el retorn de Nico i, també, l'any més de contracte que firmarà Sergi Roberto poden allunyar-lo del Barça. La seva sortida permetria alliberar al voltant d'uns 14 milions d'euros bruts. Kessie té mig curs per demostrar que també pot ser el president al Camp Nou. Així l'anomenen, també, els seus companys al Barça.

stats