Barça

Ferran Torres, un fitxatge amb asterisc

El Barça lliga el davanter valencià del Manchester City mentre busca solucions econòmiques per poder-lo inscriure

3 min
Ferran Torres celebrant un gol amb el Manchester City.

BarcelonaHores després de l'últim compromís del 2021, al Sánchez Pizjuán de Sevilla, saldat amb un empat esperançador pel que fa al joc de l'equip, el Barça es troba en les etapes finals per incorporar el principal objectiu que té per reforçar el primer equip al mercat d'hivern. Que Xavi Hernández necessita davanters és un fet públic i evident des de fa setmanes. I que Ferran Torres és l'opció a curt termini més desitjada per l'entrenador egarenc, també. Per això, i tal com asseguren a l'ARA fonts de la negociació, el davanter de Foios (Horta Nord) està a punt de canviar Manchester per Barcelona. Ho farà en virtut d'una operació de mercat que es troba en fase decisiva.

Amb el tracte tancat amb el futbolista des de fa dies, l'entitat blaugrana i el City pacten en aquests moments les condicions del traspàs. L'acord és total pel que fa a la quantitat fixa (55 milions d'euros), però encara no sobre els variables, que aniran dels 10 als 12 milions. El Barça ha explorat fórmules de bescanvi per estalviar-se diners i massa salarial, però els citizens no veien clara cap via i, després de taxar Torres per 70 milions, el vendran per més del doble del que van pagar per ell fa un any i mig (25 milions al València). Negoci rodó per al club que dirigeixen vells coneguts com Ferran Soriano i Txiki Beguiristain, entre d'altres.

El Barça està capacitat per fer fitxatges perquè fa uns mesos va obtenir vies de crèdit molt importants gràcies a Goldman Sachs. També ha recuperat ingressos de taquillatge del Camp Nou després de més d'un any amb l'estadi tancat. Amb tot, el club continua excedit en matèria de salaris esportius i, de cara al mercat d'hivern, només ha aconseguit marge suficient per inscriure Dani Alves després de la retirada del Kun Agüero. El brasiler redebutarà com a culer a la Copa del Rei contra el Linares, però Torres, encara que s'oficialitzi la seva arribada, no podrà sumar-se a la causa mentre el Barça no sigui capaç d'anivellar la ràtio sous-ingressos que s'estableix a la normativa de la Lliga. En aquests moments l'entitat només pot inscriure fitxatges amb la regla de l'u per quatre, segons la qual només es pot inscriure un euro per cada quatre que s'alliberen.

CVC, un as a la màniga

Així, per poder aspirar a incorporacions més importants, com la de Torres, el Barça necessita desfer-se de salaris més elevats, com els de Samuel Umtiti o Philippe Coutinho; tancar renovacions a la baixa, com la de Sergi Roberto, o vendre per sumar ingressos i restar massa salarial. L'últim factor posa el focus sobre Ousmane Dembélé, que, si no accepta l'oferta de renovació, és carn de traspàs. En relació al futur de l'extrem normand, a qui Xavi valora molt, fonts de l'àrea esportiva asseguren a l'ARA que no hi ha grans progressos. De fet, ni tan sols renovant-lo s'assoliria prou marge salarial per inscriure Torres.

En aquest sentit, fins i tot està més madura la idea de fer espai amb Sergiño Dest, a qui es vol col·locar en les pròximes setmanes, i amb Yusuf Demir, inèdit des del dia del Benfica (0-0). El càlcul vinculat a l'austríac és bastant prosaic: el Barça el retornarà al Rapid de Viena per no pagar els 10 milions d'euros obligats per contracte en cas que el jove extrem jugués deu partits oficials. Ara mateix n'acumula nou. Els últims dos se'ls ha perdut a causa d'uns problemes gàstrics. Un altre cedit amb els dies comptats al Camp Nou és Luuk de Jong.

D'altra banda, tal com ha estat explicant l'ARA des de fa setmanes, els plans del Barça per generar fair play tenen un actor imprescindible més enllà dels capritxos del mercat associats a cessions, traspassos o renovacions. És CVC, el fons d'inversió britànic que, a instàncies de la Lliga, regarà de milions una gran majoria dels clubs espanyols. L'entitat blaugrana, juntament amb el Reial Madrid i l'Athletic Club, va anunciar accions legals contra l'acord aprovat per la patronal a l'assemblea del 10 de desembre. Alhora, però, negocia en paral·lel un pacte a mida amb el proveïdor per poder capitalitzar-se i obtenir el marge salarial que necessita per operar al mercat d'hivern. Els contactes entre el Barça i CVC els ha confirmat els últims dies el president de la Lliga, Javier Tebas, que coneix les dificultats del Barça des de l'adeu a contracor de Messi i responsabilitza Florentino Pérez de l'estratègia pública en contra l'acord amb el fons britànic.

Dani Alves i Ferran Torres seran els dos primers fitxatges del Barça de Xavi. S'espera que no siguin els únics. En aquest sentit, s'explora igualment la situació de dos jugadors del Manchester United, Edinson Cavani i Anthony Martial. Un dels dos podria incorporar-se també a l'hivern, sobretot si Dembélé continua fent el ronso amb la renovació. Ara bé, com va admetre Mateu Alemany a la llotja del Pizjuán, res no es podrà fer si abans no s'aconsegueix el famós fair play.

stats