ELECCIONS AL BARÇA
Esports  /  Barça 10/06/2015

Toni Freixa presenta la seva precandidatura: "Si el senyor Bartomeu ha guanyat el triplet, jo també"

L'exdirectiu es presenta sota el lema 'Sabem a què juguem'

A.l.
3 min
La seu electoral de Toni Freixa al Passeig de Gràcia / A.L.

Barcelona'Sabem a què juguem'. Amb aquest lema s'ha presentat a les eleccions a la presidència del Barça Toni Freixa, directiu del club blaugrana durant cinc anys, i que va cessar en el càrrec aquest dimarts. "La meva sensació en aquests cinc anys és que, si bé s'han aconseguit èxits esportius, la junta directiva no hem estat a l'altura del que el millor club del món exigeix", ha dit Freixa, que ha assegurat que ha estat una etapa "agitada" institucionalment i "exitosa esportivament". L'exdirectiu ha volgut remarcar que dimarts es va tancar l'era Sandro Rosell, sense mencionar el mandat de Josep Maria Bartomeu. Després ho ha matisat, i ha assegurat que "el mandat del president Bartomeu no ha existit, des del punt de vista tècnic", i ha afegit: "El 'laportisme', el 'rossellisme', el 'bartomeuisme', m'han marcat".

El precandidat ha volgut reclamar part dels èxits de la junta de la qual ha format part durant els últims anys, des que va entrar al club, el 2010. "Si el senyor Bartomeu ha guanyat el triplet, jo també", ha sentenciat per reclamar la seva quota d'èxit dels títols aconseguits durant l'últim any: "No espero ser la pedra de la sabata de ningú". Freixa ha dit que ell s'apunta al llegat de l'última junta, "per a les coses bones" i "per a les dolentes". "Sóc coresponsable de tot el que ha passat al club en aquests 5 anys, no defugiré la meva responsabilitat", ha dit.

"La continuació de Luis Enrique és una gran notícia", ha dit en el torn de preguntes. "La decisió de renovar-lo és bona, la subscric. El fet que arribés ahir [dimarts] és una falta de previsió, però la notícia és molt bona. Ha demostrat que és un entrenador apte per a aquest model de futbol", ha dit sobre la renovació de l'asturià fins al 2017.

"El model esportiu està amenaçat", ha dit Freixa en el seu acte, ja que considera que no hi ha un model clar a La Masia. "Ha estat gestionat més com una empresa", ha admès el que va ser secretari i portaveu de la junta directiva. "Juguem per regenerar el club des de dins, perquè diversos membres de la candidatura han format part del club, i això ens permet millor que cap altra proposta continuar fent del Barça el millor club del món", ha explicat, fent referència al fet que molts dels que acompanyen Freixa en aquest viatge han estat dins del club blaugrana durant aquests últims anys. "La meva formació futbolística neix de Laureano Ruiz, la línia que segueixen Cruyff i Guardiola", ha dit sobre el seu concepte futbolístic.

"Òbviament hem de tenir tècnics, però la junta directiva hem de treballar amb ells. He sentit cent vegades 'fem això perquè ho diuen els tècnics'", ha explicat sobre com ha de ser la gestió del club, i la relació entre els directius i els executius.

Acompanyaran Freixa en aquest intent el president de la patronal CECOT, Antoni Abad, Juanma Alcaraz, Joan Bertrán, Xavier Chalé, Eduard Fossas, Sergi González, Lluís Jové, Paco Ibáñez, Marcos Jover, Marcos Mas, Marta de Llauder, Albert Deulofeu i David Vilajoana. Un grup que encara viurà alguna incorporació més en aquestes properes setmanes.

Freixa ha fet referència a l'acord que el club va tancar amb Qatar Airways, de més de 50 milions, i fins al 2020, i que hauria de signar el president entrant. "Estem treballant per comptar amb un altre espònsor, al nivell de la marca de la samarreta. Entenem que la vida de Qatar com a patrocinador del club s'ha d'acabar, ara bé, no sé si ho aconseguirem. Si no en tenim cap, no podem renunciar a tenir espònsor a la samarreta. Potser podrem renegociar si té una durada molt llarga", ha explicat.

"He entès que seguir en el club era la millor manera de servir el club, la dimissió hauria provocat un incendi, al Barça no se l'abandona mai", ha explicat Freixa quan se li ha preguntat sobre per què no ha dimitit fins ara. També ha dit que entén que no ha d'avalar, perquè ho ha fet durant tres anys, igual que Bartomeu.

L'acció de responsabilitat contra l'anterior junta de Joan Laporta també ha aparegut en la compareixença de Freixa. "Ells van servir el club amb la millor de les intencions, i en aquesta línia treballarem", ha assegurat.

stats