Esports Barça 17/02/2016

Seguidors del Barça demanen respecte als jugadors

El grup Seguiment FCB ha fet arribar un comunicat al club per tal que els jugadors tinguin "petits esforços, però grans detalls" amb els aficionats que es desplacen per seguir l'equip

Albert Llimós / Roger Requena
2 min
Com demostra la samarreta, la xifra d'aficionats del Barça que segueixen l'equip ha minvat els últims anys / SEGUIMENT FCB

BarcelonaDes de fa algunes setmanes els seguidors que viatgen amb el Barça en els desplaçaments no poden esperar els jugadors a la terminal i buscar les fotografies i autògrafs habituals. Aquest motiu ha portat el grup Seguiment FCB a demanar "respecte" per als socis, en un comunicat que han emès per reclamar que els seguidors del Barça es prenguin en consideració. Durant el viatge a Gijón s'ha lliurat el comunicat al delegat de l'equip Carles Naval perquè el repartís entre els jugadors, cos tècnic i la directiva desplaçada fins a Astúries. A banda de l'escrit, s'ha lliurat una samarreta.

Els aficionats "simplement" exigeixen respecte. "Com a acte de protesta, no us demanem cap samarreta signada per jugadors sinó que us fem entrega d'una samarreta signada per nosaltres, els socis, amb el número de soci dels que viatgem avui en aquest xàrter a Gijón", diu el text, que afegeix: "La mala gestió d'aquest tema fa que ens trobem, avui dia, en una situació completament injusta pel soci del Barça". Fa uns mesos, al setembre, el club va habilitar que almenys 80 socis puguessin viatjar amb l'avió de l'equip amb "preus competitius".

Alguns dels seguidors desplaçats a Gijón han dedicat càntics als jugadors dins del mateix avió on expressaven el següent: "Per què? Per què? L'afició, als viatges us molesta, als camps no veniu a saludar. Per què? Per què? L'escut que porteu no el mereixeu! Barça! Hooligans!".

Petits detalls, grans gestos

"Diuen que rectificar és de savis", demana el comunicat, que emplaça al club a fer aquest favor per "empatia i respecte per als més petits". Seguiment FCB també exposa la petició als jugadors que s'apropin a la zona on està ubicada l'afició blaugrana en cada desplaçament per tal de saludar "com ho fan tots els equips que visiten el nostre estadi", una tradició que els desperta "enveja sana".

El Barça va informar al mes de gener que havia detectat l'existència d'aficionats que solen viatjar sempre amb el primer equip que han creat una xarxa per fer negoci, consistent en comprar algunes places i després revendre-ho a aficionats estrangers amb la promesa de poder veure i "tocar" els jugadors. El Barça va comunicar que està intentant "posar ordre" per poder "prioritzar una forma que permeti als socis tenis accés als jugadors, però sense curses i crits per un passadís".

stats