Finesa blaugrana: Munir brilla en la golejada 0 a 6 contra l'Hèlsinki

El conjunt de Luis Enrique guanya el quart amistós de pretemporada

Albert Llimós
Pedro, durant el partit contra el Hèlsinki / @hjkhelsinki

BarcelonaEl Barça de Luis Enrique ha golejat plàcidament l'Hèlsinki en el quart amistós de la pretemporada (0-6). Després de la derrota contra el Nàpols de dimecres passat, els blaugranes han disputat un partit que ha servit per homenatjar la figura de Jari Litmanen. El nom propi del duel contra el campió finlandès ha estat el jove futbolista del planter Munir El Haddadi, autor de dos gols.

Al primer temps, amb Iniesta de capità, el Barça ha sortit a la gespa del Sonera Stadium amb un onze format íntegrament per futbolistes del planter. La porteria ha estat ocupada en aquesta ocasió per Jordi Masip, mentre que la posició de davanter centre ha estat per a Munir, que ha estat substituït a l'hora de joc per Sandro. El tècnic asturià ha fet nombrosos canvis, i Bartra, Pedro i Montoya han sigut els jugadors de camp que han tingut més minuts, ja que han jugat tot el partit.

Als 5 minuts de joc, ja s'ha vist que l'Hèlsinki no era rival per al conjunt català. Passada d'Iniesta a l'espai i volea col·locada de Munir per obrir el marcador. Quatre minuts més tard, una combinació entre el davanter madrileny i Sergi Roberto ha servit al reusenc per situar el segon gol de la tarda. Al 17, centrada lateral precisa de Rafinha que novament Munir caça, aquest cop amb un gran cop de cap ajustat al pal. El Barça ha seguit mostrant el que pretén Luis Enrique: 4-3-3 amb els davanters molts junts i llarg recorregut pels laterals, pressió alta i més verticalitat que en temporades anteriors.

El quart i cinquè gol han estat obra dels dos centrals titulars. Gerard Piqué ha rematat una gran jugada per la línia de fons de Rafinha per establir el 0 a 4 al minut 24, mentre que Bartra ha marcat després de rematar una falta lateral de Rakitic a l'inici del segon temps. Durant el partit contra el conjunt finlandès, parapetat a la pròpia porteria amb un 4-5-1, el Barça ha ensenyat una altra faceta del joc poc habitual en cursos anteriors: el llançament de mitjana distància. Primer Rakitic i després Pedro (la pilota s'ha estavellat al travesser) han provat fortuna contra la porteria d'Eriksson.

Una conducció del migcampista croat ha permès a Sandro establir el 0 a 6 amb un fort xut creuat. Abans, Konan ha posat a prova Jordi Masip en l'única ocasió clara dels locals en tot el duel. Una altra de les notícies positives del partit a terres finlandeses ha estat veure l'espurna i capacitat de desequilibri de Gerard Deulofeu. El partit també ha servit per veure Sergio Busquets com a capità, just en la mateixa setmana que ha estat escollit pels seus companys per ser un dels 4 capitans del Barça 2014-15.