BARÇA
Esports Barça 05/02/2023

Una reunió de matinada per modificar l'himne del Barça

L'escriptor Josep Maria Espinàs i l'exdirectiu Francesc Sanuy recorden com es va gestar un cant que va complir dijous 40 anys

Ara
1 min

BarcelonaAquest passat dijous es van commemorar 40 anys de la cançó en català més coneguda i alhora cantada: l'himne del Barça. L'ARA Bassas s'ha endinsat en la història d'un cant al qual va posar lletra Josep Maria Espinàs i que va composar Manuel Valls, l'oncle de l'actual del primer ministre francès, i que du el mateix nom, Manuel Valls. Espinàs va voler que fos un cant, que "és col·lectiu, alegre, optimista i pacífic", i no un himne, tot i que finalment aquesta nomenclatura s'ha imposat.

Quan el 1974 se li va plantejar aquesta idea, l'escriptor tenia clar el que havia de transmetre. "Són frases curtes i en cada frase hi ha una idea. No poden cantar 100.000 persones alhora si no els dónes la facilitat que cada tres paraules hi hagi una idea", explica Espinàs sobre la seva gran obra, molt més reconeguda que els seus llibres.

L'exdirectiu Francesc Sanuy explica que, de matinada, i a casa de l'expresident Agustí Montal, es van fer un petits canvis a la peça que havia composat Manuel Valls. El mateix Montal, rodejat d'Oriol Martorell, Francesc Burrull i Armand Carabén, juntament amb el mateix Sanuy, van estar cantant plegats i buscant el to final de la peça. "Vam anar modificant la partitura fins que al final no era ben bé el mateix", reconeix l'exdirectiu, que recorda que a les dues de la matinada van trucar a Valls per explicar-li que, si acceptava uns petits canvis, el cant del Barça sempre aniria associat a la seva persona. Valls, que estava dormint, va acceptar.

stats