Esports Barça 02/03/2022

El Barça ja té bitllet per als quarts de la Copa de la Reina (1-3)

Les blaugranes han superat el Rayo Vallecano amb eficiència, però sense floritures

Les jugadores blaugranes celebren el gol de Jenni Hermoso

El Barça ha imposat la seva llei contra el Rayo amb eficiència, però sense brillantor. L'equip de Jonatan Giráldez ha signat el seu pas als quarts de final de la Copa de la Reina amb un partit còmode i resolutiu. El Rayo, molt superat pel domini de les visitants, no ha generat cap problema al Barça, que ha tancat el comptador amb tres gols. Contra tot pronòstic, la victòria no ha sigut tan àmplia com s'esperava.

Les blaugranes han volgut arribar i moldre. La primera aproximació a la porteria de Yohana ha significat el primer gol de l'eliminatòria. Després d'un xut potent de Marta Torrejón, que ha rebutjat la portera, Jenni Hermoso no ha perdonat i ha rematat des de dins de l'àrea petita amb la punta de la bota. Les poques esperances de l'equip dirigit per Carlos Santiso s'ha esfumat de sobte. Sense grans floritures, però anant per feina, un Barça pragmàtic ha optat per atacar per la banda esquerra, liderada per Lieke Martens, que al minut 20 de partit ha notat una estrebada i ha hagut de ser substituïda. Una baixa més al vestidor, que està sota mínims amb més d'una desena de lesionades.

Alexia torna a veure porteria

A cinc minuts del final de la primera part, les visitants han ampliat la distància. Alexia Putellas ha rematat de cap, a l'altura del punt de penal, i ha superat per alt la portera del Rayo just abans del xiulet. La capitana ha sumat el dissetè gol a la Copa: cap altra jugadora blaugrana n'ha marcat més de deu.

El segon temps ha perpetuat la superioritat del Barça a la gespa. Com a la primera meitat, en els minuts inicials l'equip ha sortit amb contundència. Jenni Hermoso ha tornat a foradar la porteria local, ara de cap. Una centrada de Leila ben ajustada al segon pal ha servit perquè la davantera madrilenya, des de dins de l'àrea petita, sumés el tercer gol. Tot i la resignació, el conjunt madrileny no s'ha plegat de braços. Gràcies a un penal comès per Sandra Paños a Camila Saez, Paula Fernández ha escurçat distàncies en el marcador amb un xut arran de gespa i ben col·locat a la banda dreta.

L'1-3 definitiu ha segellat el bitllet cap a quarts de final de la Copa de la Reina per al conjunt català, després d'un matx eficaç i poc lluït. Aquest divendres se sabrà el rival següent en el camí per tornar a aixecar la Copa, el seu torneig predilecte.