El Barça jugarà per segon cop la final de la Champions femenina (2-1)

Les blaugranes saben patir contra un PSG combatiu i aconsegueixen el bitllet a la final de Göteborg on s'enfrontaran al Chelsea

4 min
Les jugadores del Barça celebrant el gol de Lieke Martens

BarcelonaNingú va dir que seria fàcil, però el Barça ja és a la final de la Champions. Amb l'escalf de la seva afició, l'equip de Lluís Cortés ha patit per segellat el pas a la seva segona final europea en tota la seva història. Dos gols de Lieke Martens han fet bo l'empat aconseguit a París (1-1) i el bon joc col·lectiu ha portat les blaugranes fins a l'anhelada final del 16 de maig on es trobaran al Chelsea, després que l'equip anglès remuntés l'eliminatòria contra el Bayern de Munic (4-1).

La declaració d'intencions dels dos equips ha quedat clara des dels primers instants. El Barça ha volgut imposar el seu joc i aconseguir l'esfèrica mentre el PSG se centrava en reduir les errades en les transicions i aprofitar els contracops. Durant el primer quart d'hora així ha sigut. La pilota era blaugrana i les ocasions se succeïen en la porteria de la xilena Endler. La insistència blaugrana ha tingut premi. Leila, amb una passada en llarg des del mateix camp, ha habilitat Lieke Martens. La neerlandesa no ha perdonat després d'internar-se a l'àrea i amb un xut potent ha obert la llauna. Els pocs menys de mil culers presents al Johan Cruyff han esclatat. L'1-0 acostava una mica més l'ansiada final europea. En el minut 8 de la primera part, les esperances estaven pels núvols.

Després de la diana de Martens, el Barça ha agafat confiança. Amb un PSG desubicat sobre el verd, el conjunt de Lluís Cortés ha aprofitat l'avinentesa per posar en pausa el partit i gestionar amb tranquil·litat el ritme del joc. Graham Hansen ha sigut la catalitzadora del futbol blaugrana, com sempre. I amb les seves arribades a l'àrea, Martens i Hermoso han sigut les botxins de la defensa del PSG.

Al primer quart d'hora de partit, l'equip d'Olivier Echouafni ha fet el canvi de xip. Les parisenques han dit prou i han aconseguit l'esfèrica. Amb una pressió asfixiant, la sortida de pilota del Barça no ha sigut fluida ni còmode, i el conjunt francès ho ha aprofitat. Tot i que sense encert, les visitants han intentat tornar la igualtat al marcador, però Alexia, després d'una recuperació dins del cercle central, ha capgirat els seus plans. Graham Hansen ha sigut l'encarregada de controlar la passada en llarg de la migcampista de Mollet i, després de regatejar a la defensa, ha trobat l'únic espai per on podia passar l'esfèrica. De nou, Lieke Martens, aquest cop a boca de canó, no ha perdonat. La neerlandesa ha tornat a dibuixar un somriure a la cara dels culers, que ja veien a tocar la segona final en la història de l'equip. Però quedava feina per fer.

Pràcticament a la jugada posterior el PSG ha vist porteria després d'un centre des de la cantonada del terreny de joc. La defensa del Barça no ha aconseguit refusar un córner i Katoto no ha perdonat l'oportunitat per escurçar distàncies. La pilota ha arribat a rebotar en cinc jugadores del conjunt local sense que cap hagi pogut refusar amb contundència: la davantera de l'equip francés ha aprofitat l'escletxa de la defensa blaugrana i el 2-1 ha pujat al marcador. Tot i l'esforç físic en els últims minuts de la primera part, el marcador no s'ha mogut abans que les jugadores encaminessin el camí als vestidors. Només amb una victòria el Barça podia ser a la final.

El Barça ha sabut patir fins a l'últim instant

La segona part ha començat, de nou, amb una superioritat contundent del PSG. Amb força i prou resolució, l'equip d'Echouafni ha tingut dues ocasions de perill clares que la defensa catalana ha pogut refusar. Per desgracia, i com acostuma a ser habitual, l'àrbitra ha tornat a ser protagonista al no veure com Endler havia tombat Alexia dins de l'àrea. Veient la permisivitat a l'hora de castigar els xocs forts i les decisions errònies, Lluís Cortés es mossegava les ungles mentre reclamava a la quarta àrbitra.

El Barça no ha estat còmode i Paños ha hagut d’aparèixer més del compte. En el 58 ha aturat la jugada clau del partit. La portera blaugrana s'ha fet gegant davant Bachman i ha aconseguit aturar l’ocasió més perillosa de l’equip francés. Després d'aquest moment, el Barça ha intentat girar la truita. Amb jugades directes i de cara a barraca, Alexia i Aitana han agafat les regnes del joc blaugrana i, amb l'ajuda d'arribades de Graham Hansen, les locals han estat més contundents. Hermoso ha tingut el 3-1 a les seves botes després d'un córner. En la centrada, baixada per Marta Torrejón, la davantera madrilenya aconsegueix engaltar-la dins de l'àrea petita però xoca contra el pal i marxa refusada per la defensa de l'equip visitant.

L'entrada en el terreny de joc d'Oshoala i Mariona ha donat oxigen a les blaugranes. La mallorquina ha recuperat en una jugada de murri i ha pogut plantar-se sola davant Endler. Lawrence, però, ha pogut pispar-li en l'últim instant per evitar el xut.

Els últims deu minuts han sigut d'infart. El Barça ha arribat un i altre cop a trepitjar l'àrea parisenca. Oshoala ha desaprofitat l'última dins del temps reglamentari quan, sola davant la portera de l'equip francès, no ha sabut on col·locar-la i ha acabat topant amb les cames d'Endler. Els quatre mintuts d'afegit s'han fet eterns, i més quan han començat amb una falta molt perillosa, però el Barça ha tirat pel dret.

Amb el xiulet oficial, l'estadi ha esclatat. Amb llàgrimes als ulls, els culers s'abraçaven mentre les jugadores blaugranes feien una pinya. Saltant i cantant. No s'ho podien creure, eren a la final. Amb una volta d'honor han agraït a tots els presents el seu escalf i suport i els han citat el 16 de maig a Göteborg. La final de la Champions les espera el Chelsea. Estan destinades a fer història.