Barça
Esports Barça 28/09/2021

El Barça, contra els fantasmes del 2-8 i la pell de xai a Europa

Els blaugranes volen guanyar a Da Luz i contradir el “realisme” de Koeman, que continua discutit

3 min
Ronald Koeman al camp del Cadis, on va acabar expulsat per Carlos del Cerro Grande.

BarcelonaLa dolorosa derrota de fa dues setmanes al Camp Nou contra el Bayern Munic en la primera jornada de la Champions League deixa el Barça de Ronald Koeman amb poc marge d’error a la màxima competició. Aquesta nit (21 h, Movistar Liga de Campeones) els blaugranes se la juguen a Da Luz contra el Benfica, aspirant a passar de ronda en un grup, l’E, que tot apunta que acabarà liderat pel campió alemany, molt superior als seus oponents. Per tant, l’enfrontament de Lisboa està cridat a començar a decidir coses. Una victòria local podria comprometre seriosament el futur del club català a Europa i tornaria a assenyalar la figura de l’entrenador, que continua discutida tot i el bon partit de diumenge contra el Llevant a la Lliga.

Conscient que el seu càrrec penja d’un fil des de fa dies, Koeman es va esforçar, en les compareixences prèvies al matx, a restar importància al partit contra el Benfica. “No crec que ens hi juguem la classificació. Estem tot just a la segona jornada, de manera que el nostre futur a la Champions no es decidirà a Lisboa”, va dir, sereníssim, el tècnic neerlandès, que entén que fins i tot amb 0 punts de 6 possibles hi hauria marge per revertir la dinàmica i accedir a la ronda de vuitens de final. Ara bé, en la línia del comunicat que va llegir fa una setmana en comptes de contestar preguntes dels periodistes, va deixar clar que, en cas de passar a les eliminatòries, no veu el Barça capacitat per competir contra els millors equips del continent. “Hem de ser realistes. Avui dia, amb els canvis que hi ha a la plantilla, és complicat estar a l’altura dels conjunts més importants d’Europa”, va dir en l’entrevista ràpida amb Movistar. El discurs torna a contrastar amb el que propugnen el president Laporta, enemic de les temporades de transició, i els seus jugadors, que es resisteixen a renunciar a lluitar per tots els objectius.

El Benfica no és ni de bon tros favorit per endur-se la Champions, tal com demostra el 0-0 que va treure en la primera jornada de la lligueta al camp del Dinamo de Kíev, però constituirà una nova prova per a un Barça que està obligat com a mínim a puntuar en terres portugueses. Així ho demostra el fet que hagi guanyat els set partits que ha disputat de moment a la seva lliga, amb un balanç de 19 gols a favor i només 4 en contra. El seu entrenador, el veterà Jorge Jesus, també contradiu Koeman i assenyala que l’equip blaugrana “és un dels més forts que hi ha al continent malgrat que ja no té Leo Messi”. Tot i aquest missatge prudent i respectuós, s’espera que aquesta nit surti a mossegar amb tres davanters.  

Prudència amb Ansu Fati

Pel que fa al plantejament de Koeman, serà molt interessant veure si manté el 4-2-3-1 del dia del Llevant i sobretot si aguanta amb els joves Nico i Gavi a la medul·lar ara que ha recuperat dos sèniors com Frenkie de Jong i Sergi Roberto. També ha convocat Pedri González després de la lesió muscular, tot i que és poc probable que el canari arrenqui d’inici a Da Luz, escenari del funest 2-8. Tampoc apunta a l’onze Ansu Fati, amb qui l’entrenador insisteix que cal ser prudent malgrat el seu retorn estel·lar, amb gol inclòs. “Li queda molt [per estar al 100%]. Ha estat 10 mesos sense competir i només ha jugat 15 minuts. A més, s’ha de tenir en compte l’aspecte mental, no només el físic. L’altre dia va viure un impacte emocional molt gran”, va explicar Koeman en relació a l’hispanoguineà, a qui recomana que no vagi amb la selecció espanyola a la pròxima aturada internacional.

stats