LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 26/04/2011

Mourinho: "Guardiola inaugura la categoria de tècnics que critiquen els encerts dels àrbitres"

En una sala de premsa plena de gom a gom a la ciutat esportiva de Valdebebas, José Mourinho ha afirmat que Guardiola té problemes amb els àrbitres des de les semifinals amb el Chelsea d'ara fa dos anys

Toni Padilla
3 min
José Mourinho, durant la roda de premsa prèvia a l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions.

MadridJosé Mourinho ha escalfat la prèvia de la semifinal de la Lliga de Campions atacant Guardiola i afirmant que el de Santpedor és el primer tècnic del món que critica els encerts arbitrals. El portuguès, en ser preguntat sobre l'àrbitre del partit, ha afirmat que “molt més important que la designació de l'àrbitre o la pressió que han fet perquè no sigui Proença és que s'inicia un nou cicle". "Fins ara teníem dos grups de tècnics: un grup molt petit que no parla dels àrbitres i un grup gran, on hi sóc jo, que parlem i critiquem els àrbitres quan cometen errors, gent com jo, que no controla la frustració i critica, però també lloa. I ara amb les declaracions d'en Pep, tenim la nova era: el tercer grup, on només hi és ell i que critica l'encert de l'àrbitre. Jo mai ho havia vist. Ell té grans admiradors pel seu bon futbol, però veurem si els aficionats el segueixen en aquest grup. És una cosa molt important. He intentat analitzar-ho i crec que és conseqüència que en la primera temporada ell va viure l'escàndol de Stamford Bridge i des d'aquí no està content amb els encerts dels àrbitres. L'any passat l'Inter va estar amb 10 contra el Barça, aquest any hem vist què passa amb l'Arsenal quan estaven mig eliminats... i ara en la final de Copa critica un encert molt difícil del jutge de línia”.

Sobre Stark, el portuguès s'ha limitat a dir “que tingui molta sort i que els jugadors l'ajudin”. Durant tota la roda de premsa, Mourinho no ha deixat de fer insinuacions sobre si Guardiola prefereix partits amb errades arbitrals o recordant l'expulsió de Van Persie al Barça-Arsenal.

En ser preguntat sobre les afirmacions de Guardiola en què el tècnic de Santpedor deia que el Madrid és favorit, Mourinho ha dit que ara mateix ell no veu “favorits". "Abans del primer partit, tampoc veig cap favorit al Schalke-Manchester United”.

Sobre com arriba el seu equip al partit després de guanyar la Copa, Mourinho ha afirmat que “no sé com estan ells, sé com estem nosaltres. Estem igual que estaríem si no haguéssim guanyat la Copa. Teníem molt clar que cada competició era independent, cada partit té la seva història. Sabíem que no estaríem per sobre o per sota per un sol partit. Buscàvem aquest equilibri abans de saber si guanyaríem la Copa i tenim l'equilibri”.

Mourinho creu que aquesta eliminatòria és tant dels jugadors com dels tècnics. “Ells tenen jugadors top i un tècnic top. Serà complicat perquè jo sóc el mateix tècnic que va perdre 5 a 0, no tinc cap secret”. De fet, el tècnic de Setúbal està segur que el més normal serà un resultat igualat. “Amb cap resultat pots anar tranquil a Barcelona. El que és normal és un resultat igualat, però a vegades poden passar coses estranyes com el 5 a 0”.

Demana als jugadors del Barça que siguin honestos

Mourinho ha insistit en el fet que diferents jugadors del seu equip es perdrien la tornada si veuen una groga. "Hi ha equips que poden netejar-se de targetes i nosaltres, no. El Barça jugarà conscient d'això i els demano als jugadors del Barça que juguin com els millors del món. Com a jugadors del millor equip del món i que no necessitin buscar targetes fingint".

De fet, l'exentrenador del Porto admet que si el "Barça juga millor i ens domina, un empat pot ser bo". "En funció del partit, valoraré el resultat". I en ser preguntat sobre la baixa de Ricardo Carvalho, ha deixat clar que sense ell perd "el millor central del món".

En ser preguntat sobre com ha motivat els seus jugadors, Mourinho ha dit que “els he dit una frase d'un tal Alberto. Albert Einstein. Una frase que diu que l'única força superior al vapor, l'electricitat... a tot, és la voluntat. I aquest paio no era estúpid. Té raó”.

Mourinho també ha rebut diferents preguntes sobre si el Barça és el millor equip de tots els temps. Mourinho s'ha limitat a dir que no ho sap però que el Barça "és un gran equip que juga molt bé". Mirant enrere, ha afirmat que "no és normal jugar tants cops contra el Barça. Amb el Chelsea sis cops, amb l'Inter quatre i aquest any tants cops... així, alguns dies perds i altres guanyes".

stats