BARÇA
Esports Barça 27/01/2016

El Barça ja ha presentat el recurs al TAS pel cas de les estelades

És l'últim episodi abans que culmini la treva que va signar el club amb la UEFA per no multar més

Albert Llimós
2 min
El Barça evita un nou episodi amb les estelades

BarcelonaEl Barça ja ha enviat al Tribunal d'Arbitratge Esportiu, el TAS, el recurs pel cas de les estelades. Després que el Comitè d'Apel·lació de la UEFA desestimés el recurs blaugrana, el club català, fa dues setmanes, ja va iniciar els procediments perquè decideixi el TAS, un procés que podria acabar-se d'aquí a dos o tres mesos. Els crits d'independència i les estelades que es van exhibir a la final de la Champions de Berlín van ser el detonant del cas, ja que el Barça va ser multat amb 30.000 euros després de l'informe de la inspectora ucraïnesa Anna Bordiugova. L'argument: s'havia incomplert l'article 16.2.1 del reglament, que detalla que se sancionarà "l'ús de gestos, paraules, objectes o altres mitjans per transmetre un missatge no apropiat en un esdeveniment esportiu, especialment missatges que són polítics, ideològics, religiosos, ofensius o d'una naturalesa provocadora".

Als despatxos del Camp Nou es va intentar reconduir la situació, establint converses amb la que llavors era la persona forta dins la UEFA, el secretari general Gianni Infantino. Les negociacions que va dur a terme Albert Soler per intentar resoldre el tema no van fructificar, i després del partit contra el Bayer Leverkusen al Camp Nou, on es van tornar a sentir els crits i a exhibir milers de banderes independentistes, la UEFA va tornar a sancionar el Barça, en aquest cas, amb 40.000 euros.

El club català va demostrar el seu malestar en l'assemblea general celebrada al mes d'octubre: "Ja n'hi ha prou", va defensar el president Josep Maria Bartomeu. Al cap d'unes setmanes es va arribar a un acord. Barça i UEFA van signar una treva. La Comissió de Disciplina de la UEFA va suspendre de manera cautelar la possibilitat de castigar novament el Barça per l’exhibició d’estelades, fins que el recurs presentat pel club esgotés el seu camí, primer al Tribunal d'Apel·lació i posteriorment al TAS. Tot i això, en els dos partits que s'han celebrat al Camp Nou després del duel contra el Bayer Leverkusen, els responsables de la UEFA van seguir captant el que passava a les graderies de l'estadi blaugrana. Així va ser contra el BATE Boríssov. El delegat de la UEFA al partit, el suec Karl-Erik Nilsson, i el responsable de seguretat, Juha Karjalainen, van prendre nota del que passava a les graderies.

Independentment dels moviments del Barça, que ja ha portat el cas al TAS, la Confederació Mundial de Penyes han presentat una demanda civil en un jutjat de Barcelona sobre aquest mateix tema, perquè es considera que la UEFA, amb la seva resolució, va atemptar contra la llibertat d'expressió.

stats