BARÇA
Esports  /  Barça 10/12/2018

El Barça renuncia a jugar a Miami i la Lliga i el Girona reaccionen

La junta directiva ha decidit fer-se enrere per la "falta de consens" entre institucions

Martí Molina
2 min
Josep Maria Bartomeu, a l'Assemblea de Compromissaris 2018

BarcelonaLa junta directiva del Barça ha decidit fer-se enrere i no anar a Miami per jugar el partit de Lliga contra el Girona. Hi renuncia per la "falta de consens" entre institucions, segons ha informat el club a través d'un comunicat posterior a la reunió ordinària de la junta.

"El Barça estava disposat a desplaçar-se a Miami per jugar-hi un partit de Lliga i acceptava que els beneficis es repartissin entre tots els clubs de Primera i Segona, seguint el mateix criteri de repartiment dels drets de televisió, però considera que mentre no s'assoleixi un acord entre tots els agents implicats, aquest projecte no podrà prosperar", diu el comunicat.

La Lliga insistia a jugar aquest partit als Estats Units, però s'ha trobat amb l'oposició de la Federació Espanyola, la UEFA i la FIFA. En última instància, la patronal de clubs pretenia recórrer a la justícia per obtenir el permís, però ara ja no serà necessari per la negativa del Barça a jugar mentre hi hagi un conflicte. "Estem disposats i encantats de jugar a Miami, però no en aquesta condició. I menys si s'ha d'anar a judici. O hi ha consens o res", assegura una veu autoritzada del club blaugrana.

El posicionament no és nou i Òscar Grau, CEO del Barça, ja ho va anunciar la setmana passada a la reunió de la Lliga. La junta, doncs, ha ratificat aquesta postura. La Lliga, però, no ha trigat en reaccionar i ha emès un comunicat en què manté la seva voluntat de jugar algun partit a l'altra banda de l'Atlàntic. "Volem felicitar el Barça i el Girona per la seva disposició a ser pioners en la intenció voluntària de jugar un partit de la Lliga fora d'Espanya. El projecte de la Lliga amb Relevent, signat a 15 anys vista, segueix endavant", diu el text de l'organisme, que ha insistit que la proposta implicava una acceptació "voluntària" del Barça.

Durant la gala dels premis As d'aquest dilluns a la nit, el president de la Lliga, Javier Tebas, també va dir-hi la seva: "M'hauria agradat que el primer partit fora fos el 26 de gener, però seguirem amb la demanda principal i arribarem a jugar partits fora d'Espanya", va dir Tebas, que va afegir que el fet que el Girona-Barça no es disputi a Miami no és un triomf de Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol i que s'havia mostrat contrari a aquesta proposta. "No és una victòria de Rubiales. Una victòria de Rubiales, que seria dolenta per al futbol espanyol, seria si s'hagués obtingut una resolució judicial dient que no es pot jugar el partit fora d'Espanya", va apuntar Tebas, abans de dir que "respecta" la decisió del Barça.

En acabar el seu partit a Bilbao davant l'Athletic, el Girona també hi va dir la seva. L'entitat gironina "respecta" la decisió del Barça però "continuarà donant suport a les iniciatives que ajudin a promoure la Lliga més enllà de les fronteres de l'estat espanyol".

stats