BARÇA
Esports Barça 22/11/2014

Zarra, Sevilla i afició es rendeixen a la llegenda de Messi (5-1)

L'argentí marca tres gols en la victòria del Barça i es converteix en el màxim golejador de la història de la Lliga

Albert Llimós
4 min
Messi, mantejat pels seus companys després de batre el rècord de Zarra

BarcelonaPassat, present i futur, Leo Messi. El jugador argentí del Barça ha superat el passat més esplendorós de la Lliga, ha seguit demostrant que continua sent el millor jugador del present i ha rebut el suport unànime del Camp Nou, en un clar missatge per esvair qualsevol dubte sobre el seu futur. Amb els seus tres gols contra el Sevilla, l'argentí s'ha convertit en el màxim golejador de la història de la Lliga, i ha superat Telmo Zarra. Ha rebut la calidesa de tot el públic del Camp Nou, totalment lliurat a Messi i el seu futbol, còmplice amb Neymar, autor també d'un dels gols del triomf del Barça contra el Sevilla, 5 a 1, que permet els blaugranes seguir l'estela del Reial Madrid.

El Barça ha sortit amb domini absolut territorialment, però sense claredat a l'hora d'atacar en estàtic per generar perill a la porteria defensada per Beto. La primera oportunitat l'ha tingut Messi, que ha caçat una sèrie de rebots i el seu xut ha arribat mans a la posició del porter visitant. Després de l'aturada per seleccions, Luis Enrique ha sortit amb Piqué i Mathieu a l'eix de la defensa, Rakitic i Xavi comandant el joc, i en la punta d'atac els tres cracs, Messi, Neymar i Suárez, i arrancava l'uruguaià des de la dreta.

De seguida que ha pogut, Suárez s'ha deixat caure al centre de l'atac i, a partir del minut 15, ha intercanviat posició amb Messi, que s'ha aproximat a la banda per entrar en joc amb la pilota. En una d'aquestes jugades, l'uruguaià ha mostrat el seu caràcter. Li ha dit a Messi que es quedi a la dreta, ha orientat amb la pressió Nico Pareja cap a la banda, i s'ha desesperat amb Neymar perquè no ha acompanyat la pressió.

Al minut 21, Messi ha aconseguit igualar Telmo Zarra com a màxim golejador de la història de la Lliga, amb 251 gols. L'argentí ha servit magistralment una falta que li han fet a ell mateix a la frontal de l'àrea, i amb un xut col·locat ha batut Beto. La pilota ha entrat per l'esquadra, un gol estètic, de toc precís, a l'altura del que significava. Amb el gol, el Sevilla s'ha intentat estirar, amb Denis Suárez llençant les carreres de Bacca a l'espai, però el Barça s'ha mostrat eficient en la faceta defensiva, protegit per un omnipresent Busquets, contenint amb encert les envestides del conjunt d'Unai Emery, que suma un nou partit sense guanyar en Lliga contra el Barça, i ja en són 14.

El Barça ha estat millor en la contenció que no pas en l'aspecte ofensiu. A l'equip li ha costat trenar joc, i fins a l'últim minut de la primera part, al 44, no ha tingut una doble gran ocasió. Primer, Messi ha assistit Jordi Alba a l'espai. Passada mil·limètrica a l'esquena de la defensa sevillista, que el lateral blaugrana ha guanyat i el seu remat per sota del cos de Beto l'ha tret Carriço. A la sortida del córner, Alves ha filtrat una passada interior a Neymar, que després de regirar-se i trobar-se cara a cara amb el porter visitant, ha vist com Beto li guanyava la partida. El Barça ha arribat al descans sentint-se superior, però sense mostrar la seva millor versió.

A la represa, gerra d'aigua freda només començar. Vitolo supera amb extrema facilitat Gerard Piqué a la punta d'atac esquerra, i la seva centrada passa entre Mathieu i Bravo, poc contundents, i la pilota topa amb Jordi Alba, introduint-se a la porteria blaugrana. L'ensurt ha durat un minut, el que ha tardat Xavi en trobar el cap de Neymar. L'egarenc serveix una falta lateral i el brasiler guanya la partida per dalt, picant la pilota a terra per superar Beto.

Amb el 2 a 1 al marcador, el Barça s'ha seguit sentint més còmode quan ha trobat molts metres per davant, que no pas en joc posicional. Neymar ho ha intentat en una gran carrera de camp a camp, però Krychowiak, poderós en l'aspecte físic, ha guanyat la partida al davanter blaugrana. A falta de 30 minuts, Unai Emery ha mogut fitxa. Ha marxat Denis Suárez, i ha tornat al Camp Nou, Gerard Deulofeu, que ha rebut un fort aplaudiment de l'estadi.

Un exsevillista ha estat l'home encarregat de decantar el partit del costat blaugrana de manera definitiva. Rakitic ha culminat una gran jugada de Luis Suárez, profund en el desmarcatge, però pacient i pausat a l'hora de buscar el millor company. La jugada l'inicia Piqué amb una gran passada a l'esquena dels centrals, que Suárez guanya amb la seva potent carrera. L'uruguaià es frena a la punta d'atac dret, esperant l'arribada dels seus companys, Neymar busca la primera jugada, però Suárez espera l'arribada a l'esquena de Rakitic, que amb un remat de cap situa el 3 a 1 al marcador.

La història però, ha continuat escrivint-se amb majúscules. Al minut 72, Xavi ha trobat Messi al cercle central, amb 50 metres per davant i només dos defenses rivals, i Neymar i Suárez oberts a les bandes. L'argentí ha triat l'esquerra, i ha servit la pilota al brasiler a l'espai, que ha tornat la pilota al mig i Messi l'ha atacat amb força, tirant-se a terra per marcar el seu segon gol, el 252 a la Lliga, superant els registres de Zarra. Els companys han fet una pinya la voltant de Messi, i l'han aixecat al cel de Barcelona, mentre als videomarcadors del Camp Nou es recordava el rècord aconseguit, secundat per la cridòria de l'estadi, rendit al seu ídol.

No s'ha acabat aquí l'exhibició de Messi. En una de les seves habituals diagonals, s'ha associat amb Neymar, que li ha deixat la pilota franca de cara, a la frontal de l'àrea, i Messi ha superat novament Beto amb un fort xut arran de pal, ras i sec. Nit rodona al Camp Nou, nit d'història que ha acabat amb els companys mantejant l'argentí al cercle central, i un vídeo d'homenatge pels seus 253 gols amb la samarreta del Barça.