BARÇA
Esports  /  Barça Masculí 09/12/2013

Denuncien Sandro Rosell pel pagament de 40 milions a l'empresa N&N en el fitxatge de Neymar

El club considera "infundada i temerària" la querella que ha presentat el membre de 'Go Barça' Jordi Cases

Ara / Efe
2 min
Sandro Rosell i Neymar

BarcelonaEl soci del Barça i membre de la plataforma Go Barça Jordi Cases ha presentat una denúncia contra Sandro Rosell davant l'Audiència Nacional per "apropiació indeguda en la modalitat de distracció de diners" pel fitxatge de Neymar. El Barcelona considera que la querella és "infundada i temerària", ja que "afecta la imatge i la credibilitat del club".

Segons ha publicat 'El Mundo', el denunciant acusa el president blaugrana d'una "apropiació indeguda" de 40 milions d'euros presumptament comesa en el traspàs del jugador brasiler. Una font del club català consultada per Efe ha informat que "tota la informació es lliuraria davant l'autoritat judicial competent" sempre que fos reclamada, encara que de moment des de l'entitat no es té constància que la demanda hagi estat considerada.

L'operació es va produir l'estiu passat. El traspàs es va tancar en 57.100.000 d'euros, 17 van correspondre als drets federatius del futbolista i 40 milions, a un pagament a la societat N&N (Neymar i Neymar), propietat del pare i del jugador, que tenia els drets de negociació de l'operació.

Cases, que es va plantejar dur a terme una moció de censura contra Rosell a principis d'octubre −qüestió que va descartar davant la impossibilitat de reunir els suports necessaris−, va enviar un burofax al club barcelonista en què sol·licitava tota la informació sobre l'operació. "Crec que en cap cas es pot amagar la raó d'un pagament tan important com aquest de 40 milions d'euros. Com a soci i copropietari del nostre estimat club, hauria de tenir dret a saber com per quin concepte han sortit del club 40 milions d'euros", assegura Cases en la citada comunicació.

A més, el soci considera que Rosell "no pot emparar-se en una [clàusula] confidencialitat demanada per l'altra part per no donar una resposta apropiada i coherent sobre aquest pagament addicional de 40 milions d'euros". En no haver rebut "una explicació concreta", Cases ha decidit emprendre accions legals.

stats