Barça

Els Mossos troben en el club estructures similars a les del Barçagate

ARA
1 min
Josep Maria Bartomeu en el moment de la votació.

BarcelonaSegons Goal, els Mossos d'Esquadra han trobat estructures similars a les del cas Barçagate en altres contractacions que va fer el Barça durant el mandat de Josep Maria Bartomeu, basades en el fraccionament de fractures per evitar que passessin pels controls interns del club. Segons ha pogut saber l'agència Efe, que ha tingut accés a noves pàgines del sumari, entre els elements confiscats pels Mossos hi ha documents que mostren com contractes superiors a 200.000 euros i un milió euros es van dividir i així van evitar passar per l'aprovació del comitè d'adjudicacions i la junta directiva, respectivament.

Destaca un expedient similar al de Nicestream (el conglomerat de Carlos Ibáñez que va contractar el Barcelona, entre el qual hi ha l'empresa I3 Ventures), que, malgrat superar els dos milions d'euros en total, no va passar pel comitè d'adjudicacions. En aquest cas, es va fraccionar l'import en factures de menys de 200.000 euros. Els Mossos, no obstant això, no han revelat el nom de l'empresa.

La policia també constata que l'auditoria externa que el Barça va encarregar a PWC (PriceWaterhouseCoopers) precisament per investigar el que havia passat en el cas Barçagate tampoc va passar pel comitè d'adjudicacions malgrat tenir un cost de 600.000 euros. No és l'únic cas de factures superiors a 200.000 euros que es van saltar els controls interns.

Aquest dimarts declararà al jutjat número 13 de l'Audiència de Barcelona l'empresari Carlos Ibáñez, investigat per possible corrupció entre particulars i administració deslleial en el cas Barçagate. Declararà per videoconferència perquè és fora d'Espanya.

stats