Barça
Esports Barça 01/02/2021

La batalla del pitxitxi entre dos amics

Messi i Suárez es postulen com a favorits per endur-se el premi al màxim golejador de la Lliga

Pol Baterno
2 min
Leo Messi

BarcelonaLuis Suárez va recalar a l’entitat blaugrana l’estiu del 2014, com un dels grans fitxatges de tot el mercat. L’uruguaià, en els 6 anys com a culer, no només va deixar xifres golejadores d’escàndol, sinó que també va forjar una de les amistats més íntimes que hagués fet mai. Convidat a sortir del Barça de males maneres, amb motiu de la ruïna coneguda fa poc que arrossega el club, el charrúa i Messi van veure com es separaven els seus camins gairebé per obligació. Ara, un a Barcelona i l’altre a Madrid, no deixen de fer allò que millor saben fer: marcar gols, molts gols. Però el fet de fer bé la seva feina els ha portat inconscientment a una guerra particular entre ells. Una lluita que porten compartint les últimes sis campanyes sota la bandera blaugrana, i que ara mantindran per separat per guiar els seus equips com més lluny millor. Es tracta de la batalla per ser el màxim golejador de la competició domèstica.

Luis Suárez

A meitat de temporada els números mostren una clara igualtat. El pistoler registra 14 dianes, 9 de les quals en els últims 8 enfrontaments, i sense disputar tots els partits per culpa del covid. La puça, amb un començament de Lliga tímid, i amb una lesió pel mig, suma 12 gols, 5 dels quals en els últims 4 compromisos. Però, com en tota separació, sempre hi ha una part més beneficiada que l’altra. La davallada en anotació del conjunt de Ronald Koeman ha sigut més que notable; fins a tal punt de generar la sensació que amb Suárez moltes de les patacades s’haguessin tirat endavant amb el seu instint golejador. A la inversa passa al Wanda Metropolitano, en què per fi gaudeixen del depredador que desencalla els partits i posa la salsa a un sistema defensiu infranquejable. Aquell equip de Simeone acusat de guanyar per la mínima i mossegant-se les ungles del patiment ha passat a la història gràcies a tenir un home que marca les diferències quan toca. El resultat, 10 punts de diferència entre culers i matalassers amb 2 cites pendents d’aquests últims.

Un brot de covid a la selecció uruguaiana va fer que no poguéssim veure, en el matx d’anada, el retrobament a la gespa del Wanda entre tots dos amics. Si cap imprevist ho evita, el 9 de maig Messi i Suárez estan convocats al Camp Nou per disputar el partit de tornada corresponent. Allà on van compartir tanta felicitat i, de vegades, un patiment conjunt. El lloc on va néixer una química traslladada fora del terreny de joc. Serà en aquell mateix verd on hauran de deixar la nostàlgia a part per poder ser l’únic depredador de la lliga espanyola.

stats