Apunts en calent
Esports Barça 08/08/2023

"Bon vent i barca nova, Ousmane", afirma una 'anguila' de 16 anys: els apunts en calent del Gamper

Lamine Yamal i Ez Abde revolucionen el partit de presentació contra el Tottenham a Montjuïc

3 min
Abde i Lamine Yamal abans del Gamper.

BarcelonaVictòria del Barça al Gamper contra el Tottenham. Remuntada blaugrana a la segona part per deixar el trofeu a casa. Brillant actuació de Lamine Yamal i Ez Abde per animar un partit que estava perdut. A continuació, uns apunts en calent.

Una mica enganyós. 4-2 al marcador, alegria perquè Ferran i Ansu marquen i xerinola perquè els joves fan un pas endavant. Però el Barça inicial, el teòricament titular, no va fer gaire goig. Abans que els suplents sacsegessin l'arbre, el Gamper estava posant a lloc els blaugranes a sis dies per a l'inici oficial de la campanya. Els spurs van començar perdent, però van capgirar el marcador i van tenir algunes oportunitats per eixamplar-lo. Si bé van acabar setens a l'última Premier i els faltava Harry Kane, que està a un pas de marxar al Bayern, van passejar molta superioritat durant un llarg tram del duel. ¿Serà veritat que Gündogan ha vingut al Barça per viure millor i no haver de córrer tant com feia al City? Esperem que no.

Que Kounde es posi com vulgui. Una banda esquerra formada per l'exmadridista Reguilón i el sempitern corcó croat Perisic va destapar una de les mancances que arrossega el Barça: el lateral dret. Araujo va ser titular en aquesta posició però va caure lesionat, i això va obligar Sergi Roberto a batre's contra futbolistes més ràpids que ell i sense gaires ajudes de Raphinha en les cobertures. Com que Christensen i Iñigo no estaven disponibles, Kounde no va poder abandonar l'eix. Si no arriben més reforços, caldrà continuar sobrevivint amb el que hi ha. I des d'aquesta humil secció creiem que el lateral dret, tret de quan hi hagi Vinícius o similars al rival, ha de ser el defensa francès. No, no és un central diferencial. I no, no hi ha un lateral dret millor que ell a la plantilla actual.

Una 'anguila' de només 16 anyets. Amb Dembélé a la rampa de sortida i, per aquest motiu, eximit del Gamper, Xavi va haver d'omplir les bandes a la segona part amb dos joves descarats que poden heretar perfectament la funció desequilibrant que deixarà òrfena el Mosquit. De veritat: amb Ez Abde i Lamine Yamal ja n'hi ha prou. L'un per l'esquerra i l'altre per la dreta van ser els únics capaços d'aportar una mica de salsa en un Gamper que, fins a la seva irrupció, deixava més preguntes que respostes. Ara bé, aturem-nos amb el talent adolescent crescut a la Torreta. Acaba de fer només 16 anys i té unes condicions espectaculars. Mou el cos com una anguila, amb una agilitat i una coordinació sensacionals, i a sobre pren decisions amb sentit. Ousmane, bon vent i barca nova!

Un producte per a guiris. El Gamper sempre és per a turistes. Fa anys que el Barça l'ha tret de l'abonament i l'aprofita per atraure els visitants sota el nom de Gamper Fest. La reestrena a Montjuïc no va fer variar la dinàmica. El problema és el que vindrà després, amb menys de 20.000 socis a les graderies i la peremptòria necessitat de fer calaix amb la resta de les cadires. D'entrada, ja s'ha vist que hi ha feina operativa per millorar, ja que es van vendre localitats ocupades i els grups d'animació es mostraven enfadats perquè l'entitat ja els ha comunicat que tindran menys espai del previst per fer el que se'ls demana. En el seu parlament inicial, Xavi va demanar suport en un curs "difícil". ¿Noteu la seva por a jugar per a clients en comptes de per a aficionats? Jo sí.

stats