Lliga de Campions
Esports Barça 18/12/2023

Els perills del Nàpols, el pròxim rival del Barça a la Champions

Els blaugranes eviten el temut PSG i rebran els de Walter Mazzarri a Montjuïc a mitjans de març

3 min
Kvicha Kvaratskhelia, jugador del Nàpols.

BarcelonaEl Barça de Xavi Hernández jugarà contra el Nàpols la ronda dels vuitens de final de la Lliga de Campions. L'anada es disputarà en terres italianes el 21 de febrer, mentre que la tornada serà el 12 de març a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Tots dos partits, a les 21 hores. Els catalans eviten els oponents més difícils del bombo, com ara el PSG de Luis Enrique, Mbappé i Dembélé, però mesuraran les seves forces contra el vigent campió de la lliga italiana, que en la present edició va cinquè i no ha trobat l'estabilitat del curs passat.

Malgrat l'històric triomf a l'Scudetto, el Nàpols va haver de canviar d'entrenador. Luciano Spalletti va deixar el club per dirigir la selecció italiana i les regnes de l'equip van recaure en Walter Mazzarri, que ha mantingut els millors jugadors d'una plantilla campiona. Sens dubte, el futbolista més diferencial és el georgià Kvicha Kvaratskhelia, un jove de 22 anys que lidera l'atac napolità des de la banda esquerra. El gran finalitzador del conjunt italià és Victor Osimhen, que també s'ha quedat al vell estadi de San Paolo tot i tenir ofertes molt importants. Aquest davanter nigerià va marcar 31 gols en 39 partits oficials la passada temporada i es va alçar amb el trofeu de màxim realitzador de la Serie A. Enguany en duu vuit en setze duels disputats.

A la porteria, el Nàpols té un dels especialistes més reputats del futbol italià, Alex Meret. A la defensa, el kosovar Amir Rrahmani és l'hereu del gran buit que va deixar Koulibaly quan va marxar al Chelsea. I, al mig del camp, tres homes equilibren la balança: l'ex del Celta Lobotka, el polonès Zielinski i l'ex del Vila-real Anguissa. "És un rival complicat. No està en el seu millor moment, però és el vigent campió italià. Tenen grans jugadors. El mes de gener serà important per a nosaltres. Segur que tornarem més forts per a la Champions", ha valorat el director esportiu del Barça, Anderson Deco, després del sorteig.

El Barça té força recents els dos únics duels europeus amb el conjunt que idolatra Diego Armando Maradona, tots dos saldats a favor dels barcelonistes. La temporada 19-20, la del coronavirus, l'equip llavors dirigit per Quique Setién va superar la ronda després d'empatar 1-1 en terres italianes abans del confinament i de guanyar 3-1 en un Camp Nou sense públic. L'últim enfrontament amb el Nàpols va ser a l'Europa League ja amb Xavi a la banqueta del Barça: 1-1 al Camp Nou i 2-4 a Itàlia.

L'equip blaugrana tindrà el factor camp a favor perquè es va classificar com a primer del grup H tot i perdre dos dels tres partits disputats lluny de Barcelona: a Hamburg amb el Xakhtar i fa menys d'una setmana al camp de l'Anvers. Els dos triomfs contra el segon equip més fort, el Porto, van ser decisius per assolir un objectiu que es resistia des del 2020. Per la seva banda, el Nàpols van certificar el passi a les eliminatòries com a segon del grup C darrere del Madrid, que va superar-lo en els dos enfrontaments particulars. Blancs i italians van deixar el Braga i l'Union Berlin a l'estacada.

Aquests són els vuitens de final de la Champions

  • Nàpols-Barça
  • Inter de Milà - Atlètic de Madrid
  • París Saint-Germain - Reial Societat
  • Leipzig - Reial Madrid
  • Copenhaguen - Manchester City
  • Lazio - Bayern Múnic
  • Porto-Arsenal
  • PSV Eindhoven - Borussia Dortmund

El sorteig ha sigut més benèvol per al Barça i el Madrid que per a l'Atlètic de Madrid i la Reial Societat, que també es van classificar per a l'eliminatòria com a primers de grup. Els matalassers jugaran amb l'equip que va ser finalista de l'última edició de la màxima competició (va perdre 1-0 contra el City de Guardiola), mentre que els bascos, que estan fent un gran paper a Europa, tindran l'oponent més exigent que podia tocar-los. Anoeta dictarà sentència a mitjans de març sobre l'enèsim projecte de la franquícia francoqatariana al Parc dels Prínceps, ara sota la batuta de Luis Enrique Martínez a la banqueta. Per la seva banda, el Madrid es jugarà el seu futur davant d'un conjunt amb més talent i preparació que història. El Leipzig, regat amb els milions de la multinacional Red Bull, s'ha acostumat a viure en la part alta de la Bundesliga. En aquests moments, n'és el tercer classificat per darrere del Leverkusen i del Bayern.

El Barça no guanya la Champions des del 2015, quan va aixecar-la per cinquena vegada a la seva història després de guanyar el Juventus a la final per 3 a 1 amb gols de Rakitic, Suárez i Neymar. Leo Messi era el líder absolut del conjunt blaugrana. Aquell títol va ser l'últim que Xavi va celebrar com a jugador del primer equip abans de marxar a Qatar.

stats