Barça
Esports Barça 16/05/2023

Barcelona s'emborratxa d'eufòria per celebrar el doblet de lligues del Barça

Desenes de milers d'aficionats blaugranes han sortit al carrer per festejar els títols masculí i femení

3 min
H74D0186

Barcelona"Aviam, culers. Primer, bon dia. Segon, a posar-se la samarreta del Barça ben orgullosos, que avui ens veiem pels carrers de Barcelona com a campions i campiones", ha tuitat Alexia Putellas de bon matí. Fins i tot li ha fet cas un gos de la raça goldendoodle que portava posada la samarreta de Messi del Barça amb el dorsal 10 a l'esquena. A l'altra vorera de l'avinguda Arístides Maillol, el punt d'inici de la rua, hi havia l'històric encarregat del material del Barça, Txema Corbella. Quan l'autobús de l'equip masculí ha arribat a aquella posició, Xavi Hernández s'ha adonat de la seva presència entre el miler de persones. La reacció immediata del tècnic blaugrana, amb una cervesa a la mà, ha estat convidar amb vehemència Corbella a pujar a l'autobús. Però ell ha declinat la invitació.

La rua havia començat amb la triomfal Human de The Killers, que porta majestuosos records de l'etapa de Pep Guardiola com a entrenador del Barça. Els encarregats de posar música a la celebració han estat diversos DJ encapçalats per Pol Corredoira, l'speaker del Camp Nou des d'aquest curs. En el primer autobús també hi havia la presència de streamers com els germans Buyer, propietaris d'un club a la Kings League i un altre a la Queens League, o de periodistes com Abraham Orriols.

Alexia Putellas celebrant la Lliga.

En aquests moments de la festa ja ningú temia que la pluja pogués esguerrar res. Les lleugeres gotes que han caigut a les Corts gairebé no han molestat. La gent estava massa centrada en el que passava davant els seus ulls. Fins i tot els cavalls de la Guàrdia Urbana han tingut el seu moment de glòria quan s'han deixat acariciar per alguns nens i nenes encuriosits. Un dels genets, quan una aficionada li ha dit que tenia molta sort de formar part d'una rua com aquesta, ha admès amb un somriure que no li agrada el futbol.

El segon autocar estava format pels integrants de la primera plantilla masculina (sense Gerard Piqué) i, el tercer, per les jugadores (sense Caroline Graham Hansen, que ha preferit quedar-se a casa perquè no es trobava gaire bé) i el cos tècnic de la femenina. Alguns amb cerveses a la mà i d'altres amb begudes refrescants no s'han cansat de saludar les desenes de milers de seguidors blaugranes, que sobretot s'han concentrat en punts neuràlgics com la plaça de Catalunya i Arc de Triomf, el final del recorregut. Allà han esperat durant hores els aficionats i s'han emportat la recompensa de presenciar imatges com Robert Lewandowski ballant Coti x coti del grup català The Tyets, una cançó habitual en els partits del Camp Nou d'aquest 2023.

Sergio Busquets en la seva última celebració d'un títol amb el Barça.

La segona celebració conjunta de la història

La d'avui ha estat la segona vegada en la història que els primers equips masculí i femení del Barça han compartit una rua de celebració. La primera va tenir lloc fa deu anys, quan el femení encara no s'havia professionalitzat. Aleshores, el motiu de la passejada per Barcelona en autocar també va ser la consecució del títol de Lliga per part dels dos conjunts. El masculí, amb Tito Vilanova a la banqueta, precisament va certificar la glòria a Cornellà-El Prat, com ahir. Però ho va fer sense necessitat de jugar-hi. N'hi va haver prou amb un empat del Reial Madrid davant l'Espanyol. Per la seva banda, el femení, amb Xavi Llorens com a entrenador, va tancar la Lliga a San Mamés. En aquell equip ja hi jugava una tal Alexia.

Més eufòria a caneletes

La festa ha durat 24 hores

La festa que ha acabat avui amb la rua va començar diumenge a la nit, abans fins i tot del final del partit a Cornellà-El Prat amb triomf del Barça. Uns 2.500 culers van acabar omplint la font de Canaletes i el tram inicial de les Rambles, entre el Cafè Zurich i el Club Capitol. El càntic que va triomfar va ser el ja mític "Un dia de partit", que els seguidors van entonar una vegada i una altra intercalant-lo amb altres com el de "'Campions" o el mateix himne del Barça. Però l'afició blaugrana també es va recordar diverses vegades de Leo Messi, el nom del qual van corejar durant la nit, i del seu rival ciutadà, a qui li van desitjar un futur pròxim a Segona Divisió. La pirotècnia blaugrana va il·luminar l'escenari de la celebració, que va estar acompanyada per desenes de turistes que s'ho van mirar amb curiositat.

stats