23/12/2021

Convertir el 'forensic' en una gimcana

2 min
Josep Maria Bartomeu i Philippe Coutinho quan el club blaugrana va fitxar el brasiler al mercat d’hivern del 2018.

Una filtració del Barça a l'hora de dinar va canviar el relat informatiu d'aquest dimecres a les portes de Nadal. La pindoleta servida des d'Arístides Maillol va posar en alerta les redaccions que no havien estat guardonades amb la primícia. Van trigar pocs minuts a confirmar-la per altres vies. La notícia en qüestió: que Ferran Torres, objectiu prioritari de Xavi Hernández per reforçar la davantera, és a punt de convertir-se en nou jugador blaugrana. L'acord entre clubs superarà els 60 milions entre fixos i variables, més del doble del que els citizens van pagar al València. Una morterada necessària que s'abonarà gràcies a Goldman Sachs. Que després el fitxatge pugui ser inscrit és un altre tema. La il·lusió, per davant de tot. Com quan es filtrava la renovació a punt de caramel de Messi amb els deures per encetar en matèria salarial. Esperem que les llàgrimes del 10 serveixin d'avís.

Ja veurem com s'ho fan Reverter i Alemany per trobar la solució d'aquest trencaclosques. Amb el nou contracte de Dembélé no n'hi haurà prou per inscriure Torres. El cas és que el preanunci del fitxatge del de Foios va arribar el dia en què s'esperava que el Barça presentaria en roda de premsa les conclusions de l'informe forensic sobre la gestió de la directiva de Bartomeu. Fins i tot l'expresident, que es passeja tranquil aquests dies a la recerca de regals de Nadal, feia comptes d'arribar a les festes convertit en tema de conversa per les suposades irregularitats del seu funest mandat. A les xarxes, milers d'usuaris assedegats de justícia o revenja frisaven per conèixer com i quant pagarien els antics gestors per la destrossa perpetrada. Directius i treballadors sabien des de la setmana passada que, un cop passat el referèndum de l'Espai Barça, no s'esperaria més per obrir el famós forensic. Però al final, en virtut d'un altre gir de guió, l'acte en qüestió s'ha posposat sine die.

Si l'informe està acabat, que ho està, quin sentit té guardar-lo més? Si l'herència rebuda serveix per explicar les misèries actuals del Barça, no és coherent especular ni un segon més amb les conclusions d'un estudi que s'ha encarregat precisament per assenyalar els responsables del desastre i tipificar els seus mètodes. Jugar a donar cops d'efecte amb possibles fitxatges i renovacions s'entén, però convertir la publicació del forensic en una espècie de gimcana no és prudent ni conseqüent amb el que es va prometre als socis. ¿A què espera Laporta per abordar l'herència que tant el lliga de mans? La culerada ha de saber si la gestió que es va fer dels seus diners va ser lícita. Ha d'importar més això que la recança dels inversors –els que faran possible l'Espai Barça– al fet que el club torni a judicialitzar-se més enllà del Barçagate.

stats