Barça
Esports Barça 30/12/2020

Una lesió al menisc accelera la devaluació de Coutinho

El brasiler passarà pel quiròfan i estarà entre tres i quatre mesos de baixa

i
Xavi Hernández Navarro
2 min
Coutinho retirant-se lesionat del partit contra l’Eibar.

BarcelonaA Ronald Koeman se li acumulen els problemes a les portes del 2021. L’últim respon al nom de Philippe Coutinho, que es va lesionar dimarts contra l’Eibar i estarà entre tres i quatre mesos de baixa per un trencament al menisc extern del genoll esquerre. El brasiler passarà pel quiròfan quan li baixi la inflamació de la zona afectada i desapareixerà dels plans de l’entrenador fins a la primavera.

Aquest contratemps suposa un cop molt dur a les expectatives que havia despertat la seva segona oportunitat a Barcelona. Coutinho va tornar de la cessió al Bayern Munic carregat de moral i amb la Lliga de Campions sota el braç. El cos tècnic, conscient que el club no podria fer grans fitxatges, va creure en les seves possibilitats com a mitjapunta titular. Tanmateix, l’internacional carioca no ha justificat la confiança. Després d’un inici prometedor, va patir una lesió muscular a la tardor que va servir perquè Pedri tingués més minuts. Setmanes més tard, ja recuperat, però amb el canari instal·lat a l’alineació per mèrits propis, va anar perdent influència en els plans de Koeman fins al punt que la comissió gestora va arribar a plantejar-se vendre’l al mercat d’hivern –només Messi, Griezmann i Ter Stegen cobren més que ell– si sortia algun comprador seriós.

Ara ja ni això. Coutinho iniciarà la recuperació després de passar pel quiròfan i, si tot va bé, participarà en la recta final de la temporada. S’esfuma, per tant, la possibilitat immediata de trobar-li un destí per, d’una banda, seguir alliberant massa salarial, i, de l’altra, aspirar a ingressar un traspàs en un moment d’extrema necessitat financera al Barça. De moment, sou a banda, el club blaugrana ja ha pagat 135 milions d’euros entre fixos i variables pel brasiler. A l’estiu, Josep Maria Bartomeu l’hauria venut per 60, que és just el seu valor de mercat segons el portal web especialitzat Transfermarkt, una xifra que segur que anirà a la baixa en els propers mesos, més considerant que el futbolista farà 29 anys el 12 de juny.

Tercera lesió de genoll del curs

La lesió de genoll de Coutinho és la tercera d’aquestes característiques que lamenta el Barça aquesta temporada. Abans que el brasiler van caure Ansu Fati i Gerard Piqué. El jove davanter va passar pel quiròfan i està previst que torni a jugar al març, mentre que el central, que té un lligament encreuat afectat, va optar per un tractament conservador per retallar els terminis i intentar ajudar l’equip abans d’acabar la campanya. La lesió d’Ansu ha promocionat Braithwaite, la de Piqué ha portat Mingueza al primer equip i la de Coutinho potser donarà més minuts a Aleñá i Riqui Puig, fins ara testimonials.

stats