04/12/2021

Dembélé, no n'hi ha prou

2 min
Dembélé, contra el Betis

BarcelonaSeguint el mateix paradigma que els seus agents –i amb això vull dir una mentalitat mercantilista–, els representants de Dembélé haurien de tenir clar que el seu jugador encara no ha fet prou mèrits per mantenir l'estatus i les condicions contractuals d'estrella amb què ha viscut les últimes quatre temporades a Barcelona. I ho dic avui, anant contracorrent a l'ovació que li ha dedicat l'estadi quan ha saltat a la gespa i ha revolucionat el joc. Moussa Sissoko, l'agent i amic del francès –perquè si el representa és més per una qüestió d'amistat que no pas per trajectòria professional com a representant–, juga amb força el fet que Dembélé és un futbolista amb mercat i que se'l pot endur a la Premier cobrant una suculenta comissió perquè estaria exempt de traspàs, però també faria bé de tenir una mica de perspectiva.

Comptant el curs actual, l'ex del Borussia Dortmund acumula cinc temporades al Barça pagades a preu d'or –amb un d'aquells contractes herència de Bartomeu–, en les quals només ha disputat poc més del 50% dels minuts totals que hauria pogut jugar. Dembélé té molt talent, és un futbolista diferencial i amb el cap moblat podria, tal com diu el mateix Xavi, "ser el millor del món en la seva posició". Però al Barça encara no ha demostrat res. És cert que és el millor extrem de plantilla. És cert que ha fet bons gols i que ha deixat jugades que ens han fet posar drets al Camp Nou. Però en tots aquests anys, més enllà de picossades puntuals, quan ha sigut decisiu?

Les lesions l'han llastat, però potser per aquest motiu hauria de fer un pas endavant i retornar al Barça la paciència que s'ha tingut amb ell tots aquests anys. No n'hi ha prou que el president surti a dir "que Dembélé es vol quedar" o que el jugador comparteixi missatges a les xarxes socials on escrigui "Visca Barça". Si realment vol seguir, que Dembélé s'imposi al seu agent i li digui que es vol quedar. Així ho va fer Ansu Fati, un futbolista amb moltíssim mercat que va dir a Jorge Mendes que el seu desig era seguir de blaugrana. Evidentment, millorant substancialment les seves condicions, però és que Ansu tenia un salari descontextualitzat respecte al seu rol de pal de paller de l'equip, mentre que Dembélé ha estat ben pagat des de la seva arribada el 2017.

Sé que no se li pot demanar al francès sentir els colors com ho fan els jugadors de La Masia, però hi insisteixo: faria bé de recordar al seu representant quin és el club que l'ha cuidat quan ha encadenat lesió rere lesió. Era el que el Barça havia de fer, cuidar els seus professionals, però Dembélé no sempre ha tingut un comportament professional. Si finalment no renova, que jugui, això sí. Res de deixar-lo a la grada. No serviria de res. Xavi necessita extrems. Però que acabi el curs i bon vent i barca nova. Tal com estan les coses, necessitem jugadors que vulguin, primer, ser aquí i, després, si volen un bon salari, que se'l guanyin pels seus propis mèrits. Potser soc massa romàntic, però ho veig així.

stats