Esports Barça 17/11/2015

L'associació Drets presenta una demanda contra la UEFA per la sanció de les estelades

L'associació creu que la UEFA vulnera els drets fonamentals amb la sanció al Barça per les estelades que es van veure al Camp Nou contra el Bayer

Ara
2 min
L'associació drets ha presentat una demanda contra la UEFA per la sanció de les estelades / @DRETSCAT

BarcelonaEls advocats de l'associació Drets, en nom de diversos socis del Barça, han interposat aquest dimarts una demanda contra la UEFA per vulneració de drets fonamentals arran de l’expedient disciplinari que va rebre el club blaugrana per l’exhibició d'estelades al partit contra el Bayer Leverkusen disputat al Camp Nou el 29 de setembre. Tot va acabar amb una multa al club blaugrana de 40.000 euros.

Aquest dimarts, al jutjat de primera instància de Barcelona, s'hi han presentat Ramon Estebe, advocat i responsable de la demanda; Sergi Blázquez, president de Drets, i el soci del Barça Francesc Abad, signant de la demanda.

"Fa temps que havíem previst presentar aquesta demanda. Han sancionat el Barça per exhibició de banderes que són legals aquí i que, a més, fa dècades que s'exhibeixen", explica Ramon Estebe, que afegeix que actuen en nom de diversos socis que els han fet peticions mentre anaven "pel carrer, a través de les xarxes socials"...: "La sanció de la UEFA vulnera els drets fonamentals que tenim recollits a la Constitució i a altres tractats internacionals".

Per a Estebe, el fet que la UEFA hagi decidit sancionar ara el club blaugrana respon al moment polític que es viu a Catalunya. "Des de l'Estat s'està collant, ja que exhibir estelades no és un fet nou. I els càntics d'independència en el minut 17:14 tampoc són nous", diu l'advocat.

Drets s'ha posat en contacte amb el club blaugrana perquè estigui al cas de la demanda que han presentat i entén que el club ha de seguir per la "jurisdicció esportiva". "Discrepo de la decisió del club de no recórrer la primera sanció", reconeix Estebe.

Mesures cautelars

Ramon Estebe, Sergi Blázquez i Francesc Abad s'han apropat a la Ciutat de la Justícia per presentar la demanda contra la UEFA / @DRETSCAT

A partir de la presentació de la demanda al jutjat de primera instància de Barcelona comença el procediment, que s'allargarà uns mesos. "Per ser una demanda sobre els drets fonamentals, té caràcter preferent", diu Estebe. L'associació ha demanat al jutge que adopti mesures cautelars per evitar que la UEFA torni a sancionar el Barça mentre es resol aquest procediment que han iniciat aquest dimarts amb la presentació de la demanda. "Si les accepta, la UEFA no podrà fer res fins que no es resolgui el procediment", explica Estebe.

Els articles constitucionals vulnerats

La demanda que ha presentat l'associació Drets recull els tres articles de la Constitució espanyola que vulnera la sanció de la UEFA en aquest cas. Són els següents:

  • Article 16: Garanteix la llibertat ideològica sense més limitació, en les seves manifestacions, que el manteniment de l'ordre públic, protegit per llei.
  • Article 20: Reconeix i protegeix el dret a expressar i difondre lliurement pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula o qualsevol mitjà de reproducció.
  • Article 25: Ningú pot ser sancionat per accions que en el moment de produir-se els fets no constitueixin delicte, falta o infracció administrativa, segons la legislació vigent en aquell moment.
stats