Barça

La feina grisa que Hansi Flick es trobarà feta al Barça

Avancen els fitxatges i els acomiadaments per definir l''staff' del tècnic alemany

3 min
Hansi Flick i Deco treballant plegats a Sant Joan Despí.

BarcelonaDesprés d'una breu primera presa de contacte per conèixer el que serà el seu nou lloc de treball a Sant Joan Despí, Hans-Dieter Flick ha tornat a marxar de vacances. El tècnic alemany començarà la pretemporada amb el Barça a mitjans de juliol amb pocs jugadors, ja que molts encara tindran permís per haver disputat l'Eurocopa i la Copa Amèrica, i probablement sense un veredicte clar amb relació a les possibilitats reals d'anar al mercat per millorar la plantilla.

El club té moltes limitacions econòmiques i, com és habitual des de fa anys, es mourà com pugui per fer fitxatges que reforcin les opcions d'èxit de l'equip. A curt termini, Flick no sabrà a qui podrà incorporar en el mercat. En canvi, sí que tindrà el consol de saber quina estructura professional anirà amb ell en la seva estrena a la banqueta blaugrana. Tot seguit, una actualització de com està aquesta composició.

Les úniques peticions que ha fet el nou entrenador

Flick ja sap que haurà de dirigir una plantilla amb menys canvis dels que necessitaria. De fet, coneix de primera mà –perquè així l'hi ha transmès el seu principal valedor, Joan Laporta– que al club hi ha la sensació que Xavi Hernández, el seu predecessor, no va saber treure tot el suc a la plantilla que se li va posar a disposició, malgrat que la majoria d'operacions s'haguessin fet a cost zero.

De fet, uns dies abans de confirmar-se la destitució de l'egarenc, el president es carregava de raons i feia saber al seu entorn més pròxim que l'equip tenia molt més potencial del que havia exhibit durant la temporada, tancada en blanc i amb derrotes estrepitoses com les dues contra el Girona i la tornada dels quarts de final de la Champions amb el París Saint-Germain.

Conscient de la situació financera de l'entitat, Flick assumeix el repte de millorar les prestacions del Barça amb el veterà Lewandowski de punta de llança i la probable manca d'un pivot defensiu de primer nivell. Això sí, va posar la condició de tenir tres persones de la seva confiança a la vora, i li va ser concedida. Ja és 100% segur que l'acompanyaran tres assistents alemanys: Marcus Sorg, Toni Tapalović i Heiko Westermann. El tercer parla castellà força bé i l'ajudarà a transmetre el missatge als jugadors que no saben anglès.

Quatre massatgistes i un doctor menys, i una renúncia

Més enllà d'aquests tres ajudants, Flick acceptarà la resta de l'equip de col·laboradors que completin l'staff. A diferència de Xavi, que quan va arribar va intervenir en el fitxatge de gairebé una desena de professionals de la seva confiança, l'exentrenador del Bayern confiarà en el criteri de Julio Tous i Raúl Martínez, els dos caps de preparació física i de fisioteràpia que agafaran poder als passadissos de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Tots dos, amb la supervisió de Deco, la comissió esportiva i el poderós Alejandro Echevarría, decideixen aquests dies els seus respectius equips.

Pel que fa als fisioterapeutes, hi ha un cert canvi de guàrdia. A banda de Carlos Nogueira, que va marxar amb Xavi, està previst que també abandonin el primer equip del Barça Jaume Munill, Edu Martínez i Isaac Serrano. Xavi López, Àlex González i Pablo Merino, en canvi, aguantaran. Igual que els readaptadors Yon Álvarez i Chechu Rojo.

A la preparació física, Julio Tous, que s'encarregarà de la preparació física de força, persegueix la incorporació de Pepe Conde i Rafael Maldonado perquè portin més els exercicis de gespa, en detriment d'Iván Torres, que ha marxat amb Xavi. Aquesta decisió ve donada en part perquè Edu Pons ha presentat la seva renúncia, fet que provocarà que Milos Mallol i Andrés Martín, si no hi ha més novetats, conservin la posició.

Tal com va explicar aquest diari fa unes setmanes, l'entrenador de porters, José Ramón de la Fuente, i el cap mèdic, Ricard Pruna, també continuaran amb Flick, al contrari que el doctor Xavier Valle, que ha estat acomiadat després de més de 20 anys de trajectòria al club català. També seguirà Sílvia Tremoleda, la responsable de l'apartat nutricional. Queda veure com es reestructura l'àrea de scouting, integrada fins fa poc per tres apostes de Xavi. En principi aguantaran a l'equip el veterà Joan Barbarà i el jove Eloi Jordan, tots dos homes de la casa.

stats