BARÇA
Esports 23/11/2016

La Fiscalia demana dos anys de presó per a Neymar i cinc per a Rosell per corrupció

El fiscal també demana arxivar la causa contra l'actual president del club, Josep Maria Bartomeu, i multar el Barça amb 8,4 milions d'euros

A.l. / N.g.
2 min
Rosell amb Neymar el dia de la presentació del jugador brasiler. Una de les grans operacions del president marcarà també el seu comiat.

BarcelonaLa Fiscalia ha demanat aquest dimecres 2 anys de presó i 10 milions d'euros de multa per al jugador Neymar da Silva i 5 anys per a l'expresident del Barça Sandro Rosell per delictes de corrupció i estafa en el fitxatge del davanter al fons brasiler DIS, que tenia un 40% dels seus drets federatius quan jugava al Santos. El fiscal José Perals reclama també 8,4 milions d'euros de multa per al Barça i 7 milions per al conjunt brasiler, d'on provenia el jugador quan va ser fitxat per l'equip blaugrana.

Tal com va passar a l'estiu, en el seu escrit d'acusació, la fiscalia ha demanat l'arxivament de la causa per al president del Barça, Josep Maria Bartomeu, per falta d'indicis contra ell. Diu el fiscal que Bartomeu no sabia que la negociació entre el Barça i Neymar s'estava realitzant d'amagat al Santos, no sabia tampoc que no s'estava informant a DIS, i que s'estava fent tota l'operació fora del reglament que fixa la FIFA. A més, prosegueix Perals, Bartomeu no va estampar la seva signatura en el contracte de "prèstec" de 10 milions que el Barça li va fer a Neymar l'any 2011. L'actual president hauria de quedar fora del procediment perquè tant Rosell, com els executius Raül Sanllehí, Antoni Rossich i Andoni Zubizarreta van declarar davant l'Audiència Nacional que Bartomeu va tenir una "nula" participació en el fitxatge.

Perals també sol·licita dos anys de presó per al pare de Neymar i un any per a la seva mare, tots dos pel delicte de corrupció en els negocis, el mateix que li imputa al fill, i demana així mateix una multa de 1,4 milions d'euros per a la empresa familiar N & N, a més de reclamar a cada un d'ells la mateixa multa de 10 milions d'euros que el fiscal ha demanat per al jugador.

A més, segons l'escrit, Rosell, el president del Santos, Odilio Rodríguez, el Barça i el Santos indemnitzaran conjunta i solidàriament DIS amb 3,3 milions d'euros més.

Escrit d'acusació del grup DIS

DIS, l'empresa que tenia el 40% dels drets federatius de Neymar quan era el jugador de Santos, ha presentat aquest dimecres en un hotel de Madrid l'escrit d'acusació que portarà al judici del cas Neymar. Així, DIS reclama una condemna de cinc anys de presó per a Neymar i que, a més, el brasiler no pugui jugar a futbol mentre duri la condemna. L'empresa, que se sent enganyada amb la venda del jugador del Santos al Barça, sol·licita la mateixa condemna per als pares del jugador, als que acusa d'un delicte de corrupció.

A més, l'empresa demana vuit anys de presó per al president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i per al seu predecessor en el càrrec, Sandro Rosell. Pel que respecta al Barça, DIS reclama una indemnització d'entre 159 i 195 milions d'euros pels prejudicis que li va causar el fitxatge del brasiler pel Barça.

"DIS s'ha sentit traïcionat per Neymar i ens decepciona saber que pressumptament ha comès actes de corrupció entre particulars i estafa per contracte simulat", ha assegurat el director executiu dels brasilers, Roberto Moreno. "No busquem diners, busquem justícia", ha rematat el president del grup Sonda, a qui pertany DIS, José Domingo Barral.

stats