FUTBOL - COPA DEL REI
Esports  /  Barça 04/02/2016

La Fiscalia veu delicte en la xiulada a l’himne espanyol

Ha informat a favor que l’Audiència Nacional accepti la competència de la denúncia que va presentar Manos Limpias

à.g.
1 min

BarcelonaLa Fiscalia de l’Audiència Nacional veu delicte d’injúries al rei i als símbols o emblemes d’Espanya en la xiulada massiva que es va produir al Camp Nou el passat 30 de maig durant la final de la Copa del Rei entre el Barça i l’Athletic Club. Segons fonts del ministeri públic, la Fiscalia ha informat a favor que l’Audiència Nacional accepti la competència de la denúncia que va presentar Manos Limpias. El sindicat es va querellar contra els promotors de la xiulada: els dos clubs i altres entitats i associacions que van animar la protesta.

En el seu informe, la Fiscalia creu que l’Audiència Nacional pot investigar els fets perquè s’enquadrarien en un delicte tipificat en els articles 490.3 i 543 del Codi Penal, competència d’aquest tribunal. La reproducció per megafonia de l’himne espanyol al Camp Nou abans del començament del partit, a volum elevat i durant només 48 segons, va ser rebuda amb una xiulada per la major part dels 95.000 assistents. Era la primera final de Copa del Rei presidida per Felip VI.

El rei ja va ser xiulat tímidament pels seguidors del Barça abans de la final de la Copa del Rei de bàsquet que es va disputar a Las Palmas. Quan va sonar l’himne espanyol, els seguidors culers van mostrar estelades i van cridar a favor de la independència, però la majoria de seguidors del pavelló van contestar amb aplaudiments.

stats