BARÇA
Esports Barça 19/06/2019

La Gasol Foundation i el Barça, amb la població infantil més vulnerable

Pau Gasol i el vicepresident del club, Jordi Cardoner, han oficialitzat l'acord aquest dimecres

Oriol Santos
2 min
La Gasol Foundation i el Barça, amb la població infantil més vulnerable

BarcelonaLa Fundació Barça i la Gasol Foundation, fundada pels dos germans catalans jugadors de la NBA, han signat aquest dimecres a la sala de premsa Ricard Maxenchs un acord de col·laboració amb l'objectiu de sumar forces en benefici de la població infantil més vulnerable. Jordi Cardoner, vicepresident primer del Barça i responsable de la Fundació Barça, ha acompanyat Pau Gasol en un acte en el qual s'ha reiterat la voluntat de millorar les condicions dels infants més desemparats.

L'àrea social del Barça, immersa en molts projectes en 60 països per tot el món, ha decidit sumar-se a la Gasol Foundation per treballar pels hàbits saludables dels nens i nenes. L'acord preveu desenvolupar campanyes i programes als Estats Units, i a nivell mundial, per afavorir una bona alimentació, uns bons hàbits de descans i una regularitat en l'exercici esportiu que acabin generant un benestar general. En el marc del treball social, totes dues fundacions pretenen generar un impacte social més gran.

La Gasol Foundation, centrada des dels seus inicis l'any 2013 amb la reducció de les xifres d'obesitat infantil, lidera el pioner Estudi PASOS. La participació del Barça en aquest projecte va ser el detonant per acabar tancant aquest acord i començar un camí plegats. La Fundació Barça donarà suport a la Gasol Foundation per dur a terme l'estudi a Catalunya, en què han participat 38 centres educatius de primària i secundària del total dels 242 que formen part de la iniciativa.

Jordi Cardoner, representant de la junta directiva del Barça en l'acte, ha explicat que "les dues entitats fa diversos mesos que estan treballant conjuntament en el coneixement de les metodologies que utilitzen, amb l'objectiu de crear un programa conjunt a Catalunya i als Estats Units, on les dues institucions tenen projectes". Per la seva banda, el bicampió de la NBA ha afirmat: "El que em fa especial il·lusió és la col·laboració de les dues fundacions en benefici dels més petits. Els nens i els joves són una peça fonamental de la nostra societat i hem de dotar-los d'oportunitats perquè puguin créixer sans".

stats