Barça

El gest més humà de Ledesma, porter del Cadis, per ajudar un aficionat: els apunts en calent del Cadis-Barça

El porter ha anat corrent a la banqueta a buscar un desfibril·lador perquè l'aficionat pogués ser atès amb celeritat

Ledesma, amb el desfibril·lador

BarcelonaDesprés de les exhibicions contra el Valladolid, el Sevilla i el Viktoria Plzen, un Barça ple de rotacions ha abaixat una mica el nivell mostrat en els últims partits davant el cuer, però ha superat amb una nova golejada (0-4) el tràmit a Cadis. Ara, Xavi Hernández ja pot pensar amb calma en la visita a l'Allianz Arena corresponent a la segona jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions. El partit, però, ha quedat marcat per una escena esgarrifant: un aficionat ha perdut el coneixement en patir un infart quan faltaven deu minuts per al final del duel, que ha quedat pausat durant més de 40 minuts mentre el silenci glaçava l'estadi.

El gest més humà de Ledesma. Amb el partit aturat per decisió arbitral, quan els jugadors han començat prendre consciència, el porter del Cadis, Jeremías Ledesma, ha sigut dels primers a reaccionar. Mentre l'àrbitre enviava els equips mèdics a atendre l'aficionat, el jugador del conjunt local ha anat corrent a la banqueta del Barça a buscar un desfibril·lador per ajudar a reanimar l'aficionat. Les cares de tots els jugadors parlaven per si soles: preocupació màxima sobre la gespa i també a la grada del Nuevo Mirandilla, que esperava en silenci que l'aficionat, una persona d'edat avançada, fos reanimat després de patir un infart.

Ledesma fent arribar el desfibril·lador a la grada

L'equip encara no és prou madur per pair nou rotacions de cop. En la faceta estrictament esportiva, respecte a l'equip que va golejar dimecres el Viktoria Plzen a la Lliga de Campions, el Barça ha presentat un onze amb moltes rotacions pensant en la complicada visita de dimarts a Munic. Només repetien en l'equip Ter Stegen i Frenkie de Jong; en aquest cas, fent d'interior. La banqueta de l'equip feia patxoca: Lewandowski, Pedri, Dembélé i Ansu Fati, entre d'altres. És cert que l'equip s'ha avançat al marcador abans que arribessin els primers canvis gràcies al gol de De Jong, però després de les bones sensacions mostrades els últims partits, el Barça ha signat una primera part molt justeta a Cadis, que és cuer i encara no ha marcat cap gol en cinc jornades. Jugadors com Memphis o Ferran Torres han estat especialment desubicats.

Héctor Bellerín i la síndrome del lateral dret. El futbolista català ha debutat amb el primer equip del Barça i, sense tenir una actuació gaire vistosa, ha signat un partit correcte. De fet, col·labora en l'acció del segon gol blaugrana, habilitant Raphinha a l'espai perquè el brasiler serveixi la passada que acabaria en la novena diana de Lewandowski en sis partits com a blaugrana. Malgrat signar una actuació correcta, Bellerín no ha pogut amagar que encara ha d'agafar ritme de competició, però el fet de ser l'únic lateral dret natural de la plantilla explica el seu debut com a titular. Ha acabat el partit ben cansat. A Munic, el lateral dret serà Jules Kounde.

Un pas més d'Alejandro Balde. També ha debutat Marcos Alonso com a blaugrana, que ha entrat al terreny de joc pocs minuts abans que s'aturés el partit. Després que Jordi Alba tornés a la titularitat dimecres, avui Alejandro Balde ha tornat a ser l'escollit per ocupar el carril esquerre d'inici. Sense mostrar-se tan exuberant com en els últims partits, el jove lateral de 18 anys ha tornat a tenir una nova actuació notable, segueix acumulant minuts i guanyant experiència com a futbolista professional.