Griezmann obre la golejada contra l’Eibar i participa en les dianes de Messi i Suárez

i
Albert Nadal
4 min
Antoine Griezmann va ser l’autor del primer gol del Barça en el triomf blaugrana ahir a Ipurua contra l’Eibar.

BarcelonaL’Eibar de Mendilibar no enganya: al curt i estret Ipurua, pressió alta, centrades constants i reduir els metres d’acció del rival. L’antídot de Valverde també va ser clar: aprofitar l’espai lliure darrere la defensa a causa de l’alta pressió local i sortir endollats des del principi, deixant enrere fantasmes com el cacau mental inicial del nefast partit a Granada. Així va arribar el primer gol blaugrana, abans del quart d’hora de partit. Antoine Griezmann va definir amb encert una passada llarga i mesurada de Clément Lenglet des del centre de la defensa. L’ex de l’Atlètic, ahir sí, va saber participar i ser decisiu des del flanc esquerre de l’atac. El seu gol va encaminar el triomf del Barça i el francès també va participar en les dianes de Messi i Suárez, que van segellar la golejada (0-3). El trident ja comença a encaixar en un Barça que es situa líder gràcies a l’ensopegada del Madrid a Mallorca.

“Sabíem que ens pressionarien molt amunt i havia avisat el Clément que, si em veia a prop del lateral, em posés la pilota a l’espai. Així hem fet el primer i hem creat moltes ocasions amb passades en profunditat”, va valorar Griezmann a peu de gespa. Tot i sortir d’inici amb el mig del camp més tocador -De Jong, Busquets i Arthur-, el Barça va esprémer amb encert l’eina del futbol directe per generar ocasions i la va saber alternar amb el domini quan manava en el marcador, davant un Eibar més feble i desajustat en la pressió que en anteriors visites a Ipurua, on el Barça acumula cinc triomfs i un empat en partits de Lliga.

En aquest guió va brillar especialment Griezmann, cada cop més acoblat a l’engranatge blaugrana malgrat jugar a la banda esquerra, una posició en què el francès no jugava des de la seva època a la Reial Societat. El seu pes al vestidor, de mica en mica, també va creixent. No va ser casualitat que, després del seu gol, Jordi Alba fes una cursa quilomètrica per anar a abraçar-lo. Griezmann va teixint complicitats tot i haver arribat a Barcelona un any més tard del previst i malgrat l’ombra de Neymar, que va planar durant l’últim mercat de fitxatges.

Messi i Suárez segellen la golejada

A banda de fer el primer gol del partit, Griezmann va ser clau en la segona i la tercera diana del Barça. El francès, després de rebre la pilota de Luis Suárez, va assistir Messi amb un toc subtil dins de l’àrea que l’argentí va convertir en el 0-2, ja a la segona meitat. En el tercer gol blaugrana, l’exmatalasser va ser el catalitzador d’una passada a l’esquena de la defensa avançada de l’Eibar que Messi, tot i que podia rematar a porteria, va cedir amb generositat al seu amic Luis Suárez. “Hi haurà dies millors i altres pitjors, acabo d’arribar i ens hem d’acostumar a jugar junts. Això vindrà amb els minuts i soc aquí per ajudar l’equip”, va resumir Griezmann. “És una qüestió de temps i de partits, però els grans jugadors sempre saben com trobar-se i connectar”, va expressar Ernesto Valverde després del partit.

El flamant i nou trident blaugrana va esmicolar l’Eibar, incapaç d’aplicar el seu ritme alt i la seva agressivitat característica en la pressió. Mèrit blaugrana, que va fer un partit llest, efectiu i hàbil en un estadi que no té res a veure amb el Camp Nou, en un horari poc habitual per als blaugranes i just després d’una aturada de seleccions en què molts internacionals del Barça han acumulat cansament i grans quantitats de quilòmetres en avions a l’altra punta del món. Com Arthur, que ahir va fer un partit correcte però no tan vistós com les seves últimes grans actuacions d’aquest curs.

El migcampista que més va brillar ahir va ser Frenkie De Jong. Amb Ivan Rakitic veient el partit amb xandall des de la banqueta (va jugar 15 minuts), Messi ha trobat en De Jong el seu nou escuder. L’holandès ho fa cada cop millor a l’interior dret, posició que ocupa quan Busquets juga com pivot titular. L’ex de l’Ajax va fer un partit excel·lent: atent i solidari en la pressió, àgil en la circulació de la pilota i trepitjant l’àrea rival, un fet que Valverde li ha reclamat des que va arribar al Barça.

Amb el triomf a Eibar el conjunt blaugrana va demostrar ahir que l’inici de curs dubitatiu a domicili ja ha quedat enrere i va recuperar Umtiti, notable en el seu primer partit oficial de la temporada. L’única nota dissonant va ser la lesió de Sergi Roberto.

Un Madrid erràtic cau al camp del Mallorca (1-0)

Amb moltes baixes, el Reial Madrid va encaixar la primera derrota de la temporada a la Lliga, deixant-se de pas el liderat, al camp del Mallorca, que surt de la zona de descens gràcies a un gran gol de Lago Junior al primer temps (1-0). L’equip de Vicente Moreno va entendre el partit millor que el Madrid, sense ordre ni en defensa ni en atac. A la segona part Odriozola va veure la vermella quan ja estava amonestat després d’una falta molt dura, deixant en inferioritat numèrica els madridistes els darrers minuts.