La Guàrdia Civil considera "completament falsos" els informes de Negreira per al Barça

El cos policial explica en un informe que el club blaugrana no ha entregat documents que acreditin l'assessorament

ARA
2 min
Enríquez Negreira en una de les poques imatges disponibles

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona ja té en el seu poder un informe de la Guàrdia Civil en què el cos policial espanyol conclou que els serveis que José María Enríquez Negreira hauria prestat al Barça "no estan emparats per cap suport documental més enllà de les factures" que feien les empreses de Negreira, segons ha avançat el diari El Mundo. A més, diu que el club blaugrana "no ha aportat la identitat dels professionals que haurien desenvolupat els serveis" d'assessorament per part de les empreses de Negreira i que tampoc ha entregat "còpia de vídeos, documents o informes en els quals es concretin els treballs d'assessorament específic".

Així, considera que aquests serveis són "completament falsos". D'altra banda, la Guàrdia Civil informa que el Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), sota la direcció de Victoriano Sánchez Arminio i de la seva mà dreta, Negreira, va tenir un "funcionament irregular" i que les seves decisions "no haurien tingut sempre un suport esportiu imparcial".

El cos policial també destaca en el seu informe que mentre Negreira va estar facturant al Barça durant el primer mandat de Joan Laporta i els posteriors de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu no va experimentar "un increment de patrimoni" i que va treure els diners de les entitats bancàries mitjançant "xecs al portador" i extraccions en efectiu que van superar el mig milió d'euros.

La primera resposta per part del Barça després que El Mundo hagi publicat les conclusions d'aquest informe de la Guàrdia Civil l'ha donat l'entrenador del primer equip masculí, Xavi Hernández, durant la roda de premsa prèvia al partit de Lliga que l'enfrontarà demà a domicili a l'Osasuna. "Jo no he tingut mai aquesta sensació -referint-se als suposats arbitratges imparcials mentre ell era jugador del Barça-. Estic en total desacord amb la Guàrdia Civil", ha sentenciat.

Ara mateix, el recorregut judicial del cas Negreira està en un punt molt inicial. Durant la fase d'instrucció, que està en marxa encara, no s'han cridat a declarar les parts implicades. Així, aquest informe de la Guàrdia Civil, que va ser sol·licitat pel mateix jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, és una de les primeres passes en la investigació. Prèviament, a principis de juny, la jutgessa va imputar el fill de José María Enríquez Negreira, Javi Enríquez, en veure indicis de blanqueig de capitals des del 2001 en aquest mateix cas.

stats