Barça

Un 'hat trick' de Ferran Torres permet al Barça no oblidar-se de la Lliga

Tres gols del valencià i un de João Félix serveixen als blaugranes per sumar els tres punts contra el Betis al sempre difícil Villamarín (2-4)

Ferran Torres celebra un dels seus tres gols contra el Betis

BarcelonaAl Benito Villamarín el Barça va sumar un triomf que reforça l’autoestima de l’equip, de l’entrenador i de l’afició. Contra un Betis que va anar de menys a més, els blaugranes van transitar del control a l’èxtasi de la remuntada (2-4). Un hat trick de Ferran Torres i una talentosa diana de João Félix serveixen al Barça per sumar tres punts clau per no despenjar-se de la complicada lluita per la Lliga. El conjunt català es va saber sobreposar a l’empat del Betis, que es va animar a partir de la inspiració d’Isco, autor de dos gols en només tres minuts.

Ferran i Félix s’emporten els titulars pels seus gols, però al Villamarín també va brillar amb llum pròpia, un cop més, La Masia. Xavi va saltar a un dels estadis més bulliciosos del campionat amb dos nens de 16 anys en l’onze: un Lamine Yamal amb espurna i un Pau Curbasí que va ser una alenada d’aire fresc al cor de la defensa. Tots dos tenen l’edat mínima per treballar i, malgrat que el futbol és un joc, si aquest equip vol tastar l’èxit o acostar-hi, sap que no té més remei que fer-ho des de l’entrega i l’esforç col·lectiu. L’entrenador ja ho va deixar clar fa dies: “No som el Barça del 2010. Hem de córrer com animals. Ser agressius i tenir ànima”.

Un missatge que al feu bètic qui millor el va interpretar van ser Ferran i Lamine Yamal, dos corcons a les bandes i molt solidaris en l’ajuda defensiva. Tots dos es van fer un fart de perseguir els seus dos laterals i pispar-los la pilota. Ja en aquest estadi, el Barça va definir l’any passat amb quin segell va aconseguir aixecar el títol de Lliga: superat el minut 80, l’equip va protagonitzar un replegament defensiu coral per tallar una contra. On no s’hi arribava amb futbol, s’hi arribava sent un equip. Una qüestió d’ànima.

Ahir, a la primera meitat, els de Xavi controlaven el partit i buscaven, amb calma, el gol. No el va trobar el futbolista més talentós, però sí el que més fe va tenir. Pocs guanyen Ferran en fortalesa i mentalitat. Així, el valencià es va desmarcar per rematar a plaer una assistència de Pedri, que s’havia beneficiat d’un rebot per regalar-li el gol. El Barça marxaria al vestidor manant en el marcador i sent l’amo i senyor de la possessió, amb un percentatge del 72%.

Per fi, semblava que tindrien un partit tranquil, sobretot quan després d’una gran jugada de Lamine Yamal va arribar el segon. Després de superar veloç els defensors, l’extrem va topar amb el pal i Ferran va aprofitar el rebot per enviar, a la perfecció, la pilota al fons de la xarxa. El doblet del valencià, però, no serviria encara per posar el llacet en el duel contra el Betis. El conjunt local, impulsat per l’entrada de Fekir i Borja Iglesias, va començar a demostrar per què al seu estadi equips com el Madrid i el Girona no hi han pogut guanyar.

El Betis empata el Barça en tres minuts

El Betis en va tenir prou amb només tres minuts per treure tota la rauxa a la qual tenen acostumada la seva afició. El primer gol d’Isco va arribar amb polèmica, perquè la recuperació on neix la jugada va anar precedida d’una falta a Pedri. Però el VAR no sembla tan interessat en revisar les accions del Barça com sí que ho està amb les del Madrid. Frenkie de Jong es va quedar afònic protestant la jugada, fet que li va costar una targeta groga. La defensa blaugrana tampoc havia estat fina, perquè entre Peña i Araujo s’havien fet un embolic intentant rebutjar la pilota. Era el moment de gràcia del Betis i Isco, amb una rematada excelsa, va firmar les taules i va seguir demostrant per què amb 31 anys està vivint una segona joventut.

Tornaven les cares llargues al Barça. Fa mal quan en només tres minuts et desmunten l’invent. Tocava tornar a remar. Tocava tornar buscar una remuntada. L’equip necessitava cames per contrarestar el cos a cos que plantejava un Betis cada cop més engrescat. Xavi va fer seure primer un Lewandowski que ja no està per a partits d’anada i tornada i, després, un Pedri exhaust.

Vitor Roque i Fermín van entrar a remar per la causa. Però el canvi decisiu seria el de João Félix, que va rellevar un excel·lent però fos Curbasí. Canvi valent de Xavi, i el portuguès, ja suplent habitual, va resoldre amb una talentosa rematada amb l’exterior un contraatac. Ferran el va assistir al minut 90 i Félix hi va posar la fantasia. Faltava el tercer gol del valencià per segellar una jornada somiada en el seu partit cent amb el Barça. El gran dia de Ferran.