Barça

"Intentaré que els jugadors siguin feliços, però l'exigència serà màxima"

Xavi Hernández aterra a Barcelona i serà presentat dilluns amb públic al Camp Nou

3 min
Xavi Hernández donant ànim en un partit com a entrenador de l’Al-Sadd.

BarcelonaDesprés que el Barça fes per fi oficial el seu retorn a l'entitat amb un comunicat de matinada, Xavi Hernández ja ha aterrat a Barcelona. El nou entrenador del primer equip blaugrana ha agafat un vol regular a Doha a primera hora del matí amb la seva família, els seus auxiliars i els dos emissaris blaugranes que han participat en la negociació amb l'Al-Sadd, el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany. L'avió ha arribat al Prat quan faltaven uns minuts per a la una del migdia. Desenes de periodistes i reporters gràfics l'esperaven a la terminal T1. També alguns aficionats han anat fins a l'aeroport per donar-li la benvinguda.

Però el Barça, mitjançant el seu departament de seguretat, ha decidit fer sortir l'expedició per una altra porta. Per tant les primeres i úniques paraules als mitjans de Xavi des que l'acord s'ha reconegut tant des de Doha com des de Barcelona han sigut a l'aeroport qatarià. "Treballarem a màxims. Som al millor club del món, que és el Barça, i això significa guanyar. Per tant, màxima exigència. Intentarem que els jugadors siguin feliços. El primer que he de fer és parlar amb ells i explicar-los la idea que tinc", ha dit el vallesà, que també ha reconegut les dificultats per aconseguir desvincular-se de l'Al-Sadd: "Ha sigut complicat perquè s'havia de desencallar la rescissió i fer els nous contractes a tots els de l'equip tècnic. Però tant Yuste com Alemany hem remat perquè es pogués fer tot". Fonts del seu entorn admeten a l'ARA certa decepció amb l'actitud del seu ja exclub en el tram final de la negociació, sobretot després del comunicat de divendres al matí posant pressió al Barça.

L'agenda de Xavi a la seva arribada passa, primer de tot, per situar-se a casa després de sis anys amb el domicili fixat a Doha. Com que la negociació amb l'Al-Sadd i la redacció dels contractes es van allargar més del previst, el vallesà finalment no ha format part de l'expedició per al partit amb el Celta de Vigo. Ara bé, no es perdrà detall del que passi a Balaídos. De fet, les conclusions que tregui del partit l'ajudaran en els primers entrenaments, que seran en família per l'aturada de seleccions. Aquestes primeres sessions serviran per preparar el seu debut a la banqueta, que serà en un derbi contra l'Espanyol al Camp Nou el dia 20 de novembre (21 h). Tanmateix, la gent del Barça el podrà rebre a l'estadi dilluns, quan serà presentat (13 h). El club ha posat entrades gratuïtes a la venda per a l'acte.

La Lliga, amb la lupa posada

Un cop es produeixi l'esperat retrobament de Xavi amb el Camp Nou, l'entrenador farà una roda de premsa amb el president blaugrana, Joan Laporta, que haurà d'explicar les condicions de l'acord de rescissió amb l'Al-Sadd i també serà qüestionat per la seva negativa a viatjar a Doha per fer la gestió amb els propietaris del club qatarià. Finalment, i malgrat els intents de Xavi per dissuadir el xeic de demanar els cinc milions de la penalització contractual que va pactar, la quantitat l'abonaran a mitges l'entitat i l'exjugador, però encara no s'ha explicat com. Tot i que s'ha de tenir en compte que l'egarenc continuarà col·laborant amb Qatar com a mínim fins al Mundial –pot recuperar la inversió per aquí–, la Lliga té previst demanar al Barça com s'ho farà per afrontar econòmicament tota l'operació. L'organisme regit per Javier Tebas té la lupa posada en els moviments de mercat blaugranes perquè el club encara excedeix els límits en matèria salarial. La relació entre les dues institucions passa per un mal moment des del naixement de la Superlliga i la polèmica sortida de Leo Messi.

stats