Barça
Esports Barça 19/04/2022

Joan Laporta, mosca amb els arbitratges: "Es desvirtua la competició"

El president es mossega la llengua però se suma a les queixes del cos tècnic de Xavi Hernández

2 min
Roda de premsa amb Joan Laporta

BarcelonaJoan Laporta té la mosca darrere l'orella. El president blaugrana ha admès que en cas d'haver derrotat el Cadis hauria criticat obertament els arbitratges que ha rebut l'equip aquestes últimes jornades, i se sumaria així a la llarga llista de presidents insatisfets amb el deficient arbitratge del futbol estatal. Aquest cap de setmana s'han vist actuacions ben polèmiques, com les dels camps del Granada, l'Atlètic de Madrid i el Sevilla, a més de la del Camp Nou.

El president blaugrana, a la mateixa roda de premsa on ha analitzat la deficient gestió de les entrades del partit contra l'Eintracht de Frankfurt, ha avisat que hauria volgut ser més incisiu: "M'hauria agradat parlar després de guanyar el Cadis, i parlar de les coses que volgués, però si ho fes ara semblaria que vaig de víctima. Seria més contundent, i algun dia ja en parlarem, però avui no és el dia", ha dit. Preguntat per si parlava dels àrbitres, Laporta ha intentat contenir-se: "Del tema arbitral no en vull parlar, però espero que els que són responsables d'aquest assumpte facin tot el possible perquè es recuperi el que ha de ser, una objectivitat, i no situacions gaire òbvies i que no es poden continuar produint perquè desvirtuen la competició”. No ha quedat clar si parlava de les pèrdues de temps del Cadis o de les decisions de Cuadra Fernández en el partit Sevilla-Madrid, en què el triomf madridista va certificar que per al Barça guanyar la Lliga és utòpic. Cuadra Fernández, de fet, havia de ser l'àrbitre del VAR del partit Espanyol-Rayo però ha estat apartat, ja que la Federació entén que el seu arbitratge al camp del Sevilla va ser deficient.

Laporta ha demanat als seus jugadors continuar lluitant fins al final. “Cal guanyar aquestes set finals, i mentre hi hagi opcions matemàtiques de guanyar el campionat seguirem lluitant. I cal jugar la Champions l'any que ve”, ha dit el president blaugrana, que la setmana passada, en un acte amb Ansu Fati, havia admès que tenia esperances d'aconseguir-ho: "Tinc la ceba que podem guanyar la Lliga", va dir.

Xavi i el seu cos tècnic, enfadats

Les queixes pels arbitratges han sigut una constant les últimes setmanes al Barça, i el cos tècnic de Xavi ha rebut més d'una amonestació per protestar, l'última de les quals la groga que va veure Òscar Hernàndez, segon entrenador blaugrana, en el partit contra el Cadis. El tècnic terrassenc es va queixar per les pèrdues de temps del conjunt gadità, així com per algunes faltes xiulades en contra del Barça. Un possible penal sobre Memphis a la primera part també va provocar les queixes de la banqueta d'un Barça que ha pogut guanyar només un dels últims quatre partits oficials, el del camp del Llevant en què li van xiular tres penals en contra.

stats