BARÇA
Esports Barça 16/07/2015

Joan Laporta, l'únic candidat que no firma el document de Seguiment FCB perquè no sap "qui hi ha al darrere"

El candidat justifica que ja ha donat la seva paraula durant la campanya que faria una grada d'animació i que garantiria viatges de qualitat i a bon preu. Bartomeu, per la seva banda, proposa un departament de viatges i s'estima més fomentar l'animació a la grada en el sentit estricte

Martí Molina
2 min
Joan Laporta / PERE TORDERA

BarcelonaJoan Laporta ha estat l'únic dels quatre candidats que s'ha negat a firmar el document de Seguiment FCB, el grup de socis que reclama una agència de viatges pròpia i una grada d'animació. En declaracions a l'ARA, l'equip del candidat ho justifica dient que "ja ha donat la seva paraula durant la campanya" i que no firma documents "sense saber qui hi ha al darrere".

En aquest sentit, l'equip de Joan Laporta insisteix que la seva voluntat és ferma i que vol "una grada d'animació després de fer fora els violents de l'estadi" i també "tenir viatges de qualitat i a bon preu", però que no vol rubricar cap paper durant la campanya encara que sigui un acord de mínims, com el que proposa Seguiment FCB. "La seva paraula té més valor que un document signat".

La decisió de Laporta ha agafat per sorpresa el grup, que s'havia reunit amb l'equip de l'expresident dimarts a la tarda (just abans del debat) i que havia rebut "bones sensacions", explica un membre del grup, decebut per la decisió final de Laporta. "És una llàstima, pot haver deixat escapar una bossa de votants important", diu amb referència a les més de 2.500 signatures vàlides que va obtenir Seguiment FCB.

La decisió de Laporta ha xocat frontalment amb la dels altres tres candidats, que sí que han acceptat l'acord de Seguiment FCB però amb matisos. Un d'ells ha estat Josep Maria Bartomeu, que no garanteix una agència sinó un departament de viatges dins del club, mentre que tampoc crearà una grada d'animació però buscarà la fórmula de fomentar l'animació de l'estadi. En aquest punt, la candidatura del president sortint ha temptejat grups d'animació com Almogàvers per saber com veien la proposta.

Per la seva banda, Agustí Benedito sí que ha acceptat l'acord inicial, mentre que Toni Freixa s'ha compromès a més a més a crear una comissió perquè supervisés la posada en funcionament de totes dues iniciatives.

El grup Seguiment FCB, que va irrompre a la cursa electoral i es va quedar a només 16 firmes de passar el tall, ha fet durant aquesta setmana una ronda de contactes amb les diferents candidatures per presentar-los les seves reclamacions i demanar que signessin un acord de compromís. El grup va poder parlar cara a cara amb tots els candidats excepte amb Laporta, ja que en el moment de la trobada estava preparant el debat televisiu de TV3 i Catalunya Ràdio. Feta la ronda, i tal com havia anunciat Seguiment FCB, aquest dijous publicarà un comunicat amb els compromisos adquirits per cada candidat.

stats