Futbol

Giráldez confirma que abandona el Barça: "Tenia una proposta per renovar, però vaig rebre una oferta per treballar fora"

El tècnic gallec deixa el primer equip femení, i ho ha comunicat al club per donar temps a buscar un relleu

3 min
Jonatan Giráldez abandona el Barça

BarcelonaJonatan Giráldez abandonarà el Barça. L'entrenador ha confirmat les informacions publicades els últims dies en una roda de premsa a l'estadi Johan Cruyff, on ha explicat les raons que el porten a no voler renovar el contracte amb les vigents campiones d'Europa. A més, ha admès que marxarà a l'estranger per iniciar un nou projecte.

"Vaig comunicar a l'entitat fa uns dies la meva intenció de no renovar el meu contracte. Vaig pensar que el timing permetia al Barça buscar el millor futur per a la secció, per al primer equip femení. També per evitar el focus mediàtic al maig o a l'abril, ja que el focus sempre hauria de ser l'equip. Fer-ho amb aquesta previsió ajudava el club i la direcció esportiva. Em considero una persona ordenada. Havia de comunicar-ho primer al club i després a les jugadores. No em penedeixo d'haver-ho fet amb aquesta antelació, puc dormir tranquil. Seré el més professional possible", ha expressat. Girádez ha deixat clar que no marxa per diners o per tenir dubtes sobre el projecte. "Si fos per diners hauria marxat abans", ha explicat, raonant que busca nous reptes a l'estranger.

Giráldez: "Si només valorés els diners, hauria marxat molt abans"

Giráldez ha explicat alguns detalls sobre els fets dels últims dies, com que tenia una oferta de renovació del club. "Tenia una proposta, sí. Tots els meus companys de l'staff havien de renovar el seu contracte, i en aquest impàs vaig rebre una proposta de treball per anar-me'n que vaig comunicar a Marc Vives, Xavier Budó i Xavi Puig. Volia ser tan transparent com fos possible. Decideixo no renovar amb el Barça i acceptar aquesta proposta. El motiu: quan arriba una oferta de feina poses a la balança coses bones i dolentes. Tota la gent que em coneix sap que vull créixer i ser millor persona i professional. Amb 32 anys, amb l'experiència al Barça, em fan posar les coses en context", ha dit.

Joan Laporta volia que Giráldez seguís

El tècnic gallec marxarà a l'estranger, molt probablement als Estats Units, ja que no vol competir a Europa per "no enfrontar-se al Barça". Segons ha manifestat, les jugadores van quedar "tristes" al saber la notícia. Ho va fer dijous, un cop es va filtrar la notícia de la seva sortida. "M'ha fet mal que la informació fos filtrada, però en el futbol ja sol passar" ha dit.

Giráldez ha explicat que el president Joan Laporta li hauria demanat seguir. "Quan el president et diu que t'estima... És una decisió professional i familiar. No té a veure amb el que faré, sinó amb l'objectiu de desenvolupar-me a nivell personal. Volia ser transparent. No crec que pugui afectar-me la sortida, el club està per sobre de les persones. El projecte de la secció és continuista i ha de continuar millorant els pressupostos. Funciona molt i molt bé”, ha raonat. Giráldez no ha volgut valorar qui hauria de fer-se càrrec de la banqueta. "Aquest problema pertany a altres persones, al meu equip tècnic hi ha gent preparada" ha dit.

El tècnic ha afegit que no està "gens desgastat" i que té una relació "magnífica" amb les jugadores i el cos tècnic. "Estic molt content de ser aquí, per l'afició i el seguiment i per l'aspiració de poder guanyar tots els títols. Soc un privilegiat i he de donar les gràcies al president. Ja fa unes setmanes que em va demanar que estigués fins al final del seu mandat, fins al 2026. Em va donar credibilitat com a entrenador. A més, amb l'arribada del Marc tot va ser molt més fàcil i estic segur que el camí la temporada que ve serà igual o millor que ara”, ha expressat. Xavier Puig, directiu responsable del futbol femení del Barça, ha assistit a la roda de premsa de Giráldez, que aquest dijous aspira a sumar la seva victòria número 100 com a entrenador blaugrana.

stats