Barça

Ja són deu els jugadors del primer equip masculí del Barça amb covid

El club comunica els positius de Coutinho, Dest i Abde després dels d'Alves, Lenglet, Alba, Balde, Umtiti, Dembélé i Gavi

3 min
Ousmane Dembélé durant un entrenament a la Ciutat Esportiva corresponent a la setmana passada.

BarcelonaEl Barça ha anunciat que, a banda de Clément Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba, Alejandro Balde, Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé i Gavi, també han donat positiu per covid-19 Ez Abde, Philippe Coutinho i Sergiño Dest. Els jugadors es troben bé de salut i estan aïllats al seu domicili. Cap d'ells estarà disponible pel partit del diumenge 2 de gener del 2022 a Son Moix, contra el Mallorca. El Barça ha detectat els seus contagis en les proves prèvies abans de tornar a la feina després de les vacances de Nadal, que la plantilla va començar el passat 21 de desembre després de jugar contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán.

Els deu positius associats a la variant òmicron són els primers d'aquesta temporada al Barça, que va tenir altres casos de contagis com Sergi Roberto, Umtiti (de nou), Todibo o Busquets, en el seu cas, amb la selecció espanyola durant la concentració per a l'Eurocopa. Malgrat l'exhaustiu protocol per controlar el covid que aplica el Barça als seus equips professionals, testejant sovint i fent seguiment tant dels futbolistes com del seu entorn més directe, ara arriben aquests casos mentre es travessa una nova onada que afecta molts clubs, entre els quals el Reial Madrid, que ha passat un brot de contagis al vestidor o l'Espanyol, que aquest dilluns mateix va anunciar que ha detectat set positius de covid (cinc jugadors i dos membres del cos tècnic) del primer equip en les proves PCR realitzades aquest diumenge.

Diversos brots en equips de la Lliga

La Reial Societat també ha comunicat que ha detectat fins a deu contagis de jugadors del primer equip, sense que hagin transcendit els noms. Els jugadors estan aïllats i les proves corresponen a les diverses PCR que ha fet la Reial durant les vacances de Nadal. El protocol de la Lliga estableix que amb un mínim de cinc jugadors del primer equip es pot jugar el partit. El Cadis també ha comunicat cinc positius de jugadors. La sisena onada colpeja fort el món del futbol.

El Rayo també va anunciar fa una setmana 12 positius entre jugadors, cos tècnic i directius. Els d'Iraola juguen aquest cap de setmana contra l'Atlètic de Madrid, que, al seu torn, ha anunciat cinc casos: Griezmann, Koke, Héctor Herrera, Joao Félix i l'entrenador, Diego Pablo Simeone. El Celta, que havia anunciat quatre casos fa pocs dies, tindria un cinquè jugador contagiat, segons ha avançat la televisió gallega. Altres equips de la Lliga, com l'Athletic Club, el Betis, l'Osasuna o el Llevant, també van tenir baixes en les darreres jornades abans de festes per haver detectat contagis. En altres països, com a Anglaterra, s'han ajornat partits recentment per culpa de brots de coronavirus.

Dificultats contra el Mallorca

El contagi i la consegüent quarantena dels deus afectats al Barça suposen un nou maldecap per a Xavi Hernández, ja que té diverses baixes per al partit contra al Mallorca. L'egarenc ja no podia comptar ni amb Busquets ni amb Gavi (també contagiat), tots dos sancionats per acumulació de targetes grogues. També seran baixa els lesionats Ansu Fati, Pedri (amb un procés de recuperació més avançat que el del davanter hispanoguineà) Memphis, Braithwaite i Sergi Roberto. Diferent és el cas d'Alves, que no podia jugar contra el conjunt balear perquè fins al 3 de gener no podrà ser inscrit a la Lliga. Per tant, el que està en dubte amb el brasiler és la seva presència en el partit de Copa contra el Linares del dia 5 de gener.

Amb quatre contagis més del primer equip abans de viatjar per jugar a Son Moix, la Lliga haurà de suspendre el partit. Ara mateix, sortiria una alineació com aquesta: Ter Stegen; Araujo, Piqué, Eric Garcia, Mingueza; Frenkie de Jong, Nico, Riqui Puig; Ilias, Luuk de Jong i Jutglà. I la banqueta, tret de Neto, íntegrament formada per jugadors del filial.

stats