Futbol

S'encenen les alarmes al Reial Madrid per un brot de coronavirus

Almenys sis futbolistes es perdran els dos últims partits de la temporada, contra el Cadis i l’Athletic

2 min
Luka Modric és un dels jugadors del Reial Madrid que ha donat positiu per coronavirus

Barcelona“Era qüestió de temps. No al Reial Madrid, sinó en general”, apunta una veu autoritzada de la Lliga arran dels diferents positius per coronavirus que s’estan registrant al futbol espanyol. El club blanc pateix un brut amb almenys sis jugadors afectats: Modric i Marcelo, confirmats el dimecres; i Marco Asensio, Gareth Bale, Andriy Lunin i Rodrygo Goes, detectats ahir. A ells s’hi afegeix Davide Ancelotti, fill i assistent de l’entrenador. Cap d’ells podrà ser present als dos últims partits del 2021, contra el Cadis (diumenge) i contra l’Athletic Club (dimecres 22).

De moment, i segons informava el club de Chamartín, tots els positius serien asimptomàtics o tindrien símptomes lleus i estan confinats als domicilis respectius. Mentrestant, el club presidit per Florentino Pérez decidia posposar l’entrenament, previst per ahir al matí, a l’espera de tenir els resultats de tots els tests PCR per si hi havia algun altre cas confirmat. El Reial Madrid havia defensat fins ara que feia “controls molt estrictes” tant a la plantilla com a l’staff, però els últims casos han posat en alerta l’entitat, ja que el brot no afecta només l’equip de futbol: també a l’entrenador de bàsquet Pablo Laso i l’escorta francès Thomas Heurtel.

Noves mesures

La Lliga de futbol i la Federació Espanyola n’han pres nota i ahir mateix s’adreçaven als clubs per exigir-los que “reforcessin” les provse PCR, a més d’“extremar les precaucions” i demanar als futbolistes que “evitin interaccions socials innecessàries”. La Federació –que a l’octubre havia flexibilitzat les mesures per a les competicions que organitza–, feia un pas més i decidia tornar a cancel·lar les salutacions protocol·làries i els actes d’homenatge, tant en les competicions de futbol com en les de futbol sala.

De moment la patronal només s’ha vist afectada pels casos al Reial Madrid i al València –José Bordalàs, l’entrenador, va donar positiu la setmana passada–, però l’ens que presideix Javier Tebas té previst aprovar la setmana vinent un paquet de mesures nou, que actualitzi el que hi ha en vigor des de l’estiu, per fer front a la sisena onada de covid. L’objectiu de la Lliga és evitar que els passi una situació similar a la de la Premier, que ha hagut de suspendre diversos partits, les darreres setmanes, pels brots de covid.

Els responsables de la lliga espanyola s’havien compromès a flexibilitzar les mesures un cop s’arribés a percentatges de vacunació gairebé totals. I aquest desembre hi havia un 95% dels professionals vacunats. Però, amb la sisena onada pel mig, no és gens descartable que s’esperi una mica més a relaxar els protocols. Com a mínim, el que fa referència als tests PCR, es mantindrà igual: jugadors i entrenadors se n’hauran de fer cada 15 dies. D’altra banda, haurà de decidir si redueix la durada del confinament, que ara mateix és de 10 dies per als positius, havent estat els tres últims sense símptomes.

Els estadis mantindran, de moment, l’aforament del 100% –amb l’obligatorietat de dur la mascareta posada– i la Lliga vol fer mans i mànigues perquè s’hagin de suspendre el mínim de partits possibles. “Sempre, preò, preservant la salut de tothom”, matisen des de la patronal, que preveu fixar un mínim de 13 jugadors disponibles abans d’ajornar un partit.

El covid fa estralls a la Premier

El futbol anglès viu un calvari pels nombrosos casos de covid que s’estan detectant entre els equips. Només aquesta setmana ja s’han hagut de suspendre nou enfrontaments: quatre de la jornada del dimecres i cinc de la del cap de setmana. Ahir es van afegir els quatre últims, pels brots de coronavirus detectats al Brentford, al Watford, al Norwich City i al Leicester.

stats