Barça

Jugar, cobrar i pensar, Jordi Alba: els apunts en calent del Barça-Atlètic de Madrid

El lateral blaugrana l'espifia just després del golàs que va inaugurar la remuntada

Jordi Alba fent befa d'aquells que el critiquen després de marcar contra l'Atlètic de Madrid.

BarcelonaVictòria importantíssima del Barça contra l'Atlètic de Madrid al Camp Nou. Amb aquest resultat, els blaugranes se situen en llocs de Champions a la Lliga. A continuació, els apunts en calent d'un partit marcat pel domini local durant la primera meitat.

Jordi Alba és capità. Després de sortir a la foto del 0-1, obra de Carrasco, Jordi Alba va aparèixer minuts més tard per fer un golàs i començar a consolidar la remuntada de l'equip en un partit vital. Rematada impecable a l'escaire d'Oblak. Altre cop el lateral de l'Hospitalet compensant en atac el que concedeix en defensa i demostrant que no serà tan fàcil trobar-li un relleu, fins i tot ara que no hi ha Leo Messi per potenciar-lo. Chapeau fins aquí. Però, per desgràcia, va esguerrar la seqüència encarant-se amb els seus crítics a la celebració. Ho juga tot i cobra molt, però hauria de pensar més i recordar que és capità del Barça.

Alves, un migcampista més. En una tarda de reivindicacions al Camp Nou, Dani Alves, exclòs fa dos dies de l'Europa League, va fer el seu millor partit des que va tornar. I no va fer cap retret públic a la decisió de Xavi. Al contrari: va córrer per abraçar-lo després de marcar el 4-1, un gol que va posar la cirereta a una actuació colossal, tot i la vermella posterior. Bona lectura de joc del brasiler, convertit en un creador més quan el Barça tenia la bola. Ben pagat estarà el sou mínim del de Juazeiro si, amb ell en aquesta posició, el Barça obté el clic necessari per començar a ser fiable. Però que no s'autoexpulsi.

Xavi guanya la partida. El Barça va suar per mantenir la renda favorable perquè va jugar amb un home menys durant més de 20 minuts. Però si va conservar els tres punts va ser gràcies a una primera part en què el seu equip es va aixecar del 0-1 jugant a futbol, seguint un pla i superant el rival a través de la posició dels futbolistes. Victòria tàctica de Xavi sobre Simeone, que va escalfar la prèvia traient la pols d'unes paraules que el tècnic català li va dedicar el 2016. La resposta va ser una derrota incontestable d'un equip, el seu, que ha perdut la virtut defensiva que tantes alegries li ha donat.

Un redebut il·lusionant. Xavi, que no havia demanat Adama Traoré, el va fer titular a la primera oportunitat. La decisió de l'entrenador no només va esvair qualsevol opció de bronca a Dembélé, que va veure tot el partit des de la banqueta, sinó que va dur la culerada a redescobrir les qualitats d'un jugador que ha tornat de la Premier amb xassís de velocista i un atreviment prometedor. La seva primera part d'Adama va ser un espectacle d'exuberància amb Mario Hermoso com a víctima. El va superar com va voler, contribuint al festival previ al descans. No li costarà gaire millorar les prestacions de Trincão.