BARÇA
Esports Barça 13/01/2016

El jutge cita a declarar Neymar el 2 de febrer per estafa en el seu fitxatge pel Barça

El jutge també ha citat per al dia 1 el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el seu antecessor, Sandro Rosell, per prendre'ls declaració pels mateixos delictes

N. G.
2 min
Josep Maria Bartomeu, Neymar i Andoni Zubizarreta / JOSEP LAGO / AFP PHOTO

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha anunciat aquest dimecres que crida a declarar el dimarts 2 de febrer en qualitat d'imputat Neymar per delictes de corrupció entre particulars i estafa en relació amb el seu fitxatge pel Barça, tal com l'hi va demanar la Fiscalia dijous passat.

També ha citat per al dia 1 el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el seu antecessor, Sandro Rosell, per prendre'ls declaració pels mateixos delictes en la causa oberta arran de l'admissió de la querella presentada per l'empresa DIS, que tenia part dels drets de Neymar de Silva i que acusa els querellats d'estafa en el moment del traspàs del jugador del Santos al Barça, ja que considera que li correspon el 40% dels diners que el Barça va pagar pel davanter brasiler.

El dia en què ha estat citat Neymar també hauran de prestar declaració com a imputats el pare i la mare del jugador, així com el representant de l'empresa N&N; mentre que el dia 1 el jutge ha emplaçat també els presidents del Santos quan es va produir l'operació: Odilio Rodríguez i Luis Álvaro de Oliveira, i els representants del Barça i del Santos. Aquest dia, De la Mata ha citat a declarar en qualitat de testimoni l'exvicepresident econòmic del Barça, Javier Faus.

El jutge considera que la declaració de Neymar i de totes les altres persones que ha citat és "pertinent, necessària i proporcionada" per "esbrinar els fets i presumptes delictes" objecte de la querella.

La querella de l'empresa DIS

DIS va cobrar el 40% dels 17,1 milions que el Barça va dir que havia pagat per Neymar al Santos, tot i que segons les investigacions que ha dut a terme l'Audiència Nacional el Barça va acabar pagant una quantitat molt més elevada. El ball de xifres s'entén, entre altres contractes, pels 40 milions que Neymar va cobrar del Barça a canvi d'anticipar un any la seva arribada al Camp Nou i que DIS creu que es pot considerar una simulació contractual. El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata considera, a diferència del seu predecessor en el càrrec, Pablo Ruz, que aquests 40 milions que va cobrar Neymar del Barça a canvi d’anticipar un any el seu aterratge al Camp Nou s'han d'incloure dins el traspàs –i no ser considerats com a salari– i que, a més, podrien "haver alterat el lliure mercat i perjudicat també el querellant" perquè podria haver percebut més diners d’altres clubs.

stats