BARÇA
Esports 08/01/2016

La Fiscalia demana que Neymar declari com a imputat

En l'escrit, al qual ha tingut accés la Cadena SER, la Fiscalia també reclama la compareixença de Bartomeu, Rosell, el pare de Neymar i els exdirectius del Santos Luis Álvaro de Oliveira i Odilio Rodríguez

Nuria García
2 min
Josep Maria Bartomeu, Neymar i Andoni Zubizarreta / JOSEP LAGO / AFP PHOTO

BarcelonaLa Fiscalia ha demanat al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata la declaració com a imputat de Neymar pels presumptes delictes d'estafa i corrupció entre particulars, segons ha anunciat la Cadena SER.

En l'escrit, al qual ha tingut accés l'emissora, la Fiscalia reclama també la compareixença de Josep Maria Bartomeu, president del Barça; de l'expresident del club Sandro Rosell; del pare de Neymar; dels exdirectius del Santos –club de procedència de Neymar– Luis Álvaro de Oliveira i Odilio Rodríguez, així com del Santos i del Barça com a persones jurídiques.

Al mes de juny, el jutge va admetre a tràmit la querella presentada per DIS. Aquest fons d'inversió brasiler –que tenia els drets federatius de Neymar– acusa tots els querellats d'estafa en el moment del traspàs del jugador del Santos al Barça, ja que considera que li correspon el 40% dels diners que el Barça va pagar pel davanter brasiler.

DIS va cobrar el 40% dels 17,1 milions que el Barça va dir que havia pagat per Neymar al Santos, tot i que segons les investigacions que ha dut a terme l'Audiència Nacional el Barça, va acabar pagant una quantitat molt més elevada. El ball de xifres s'entén, entre altres contractes, pels 40 milions que Neymar va cobrar del Barça a canvi d'anticipar un any la seva arribada al Camp Nou i que DIS creu que es pot considerar una simulació contractual. El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata considera, a diferència del seu predecessor en el càrrec, Pablo Ruz, que aquests 40 milions que va cobrar Neymar del Barça a canvi d’anticipar un any el seu aterratge al Camp Nou s'han d'incloure dins el traspàs –i no ser considerats com a salari– i que, a més, podrien "haver alterat el lliure mercat i perjudicat també el querellant" perquè podria haver percebut més diners d’altres clubs.

stats