Barça

"Superar la fase de grups", el sostre que es marca Koeman a la Champions

El tècnic afirma que no se'ls pot exigir guanyar la competició, però que han de superar la lligueta prèvia

2 min
Koeman, al partit contra el València.

Sant Joan Despí"Sí, és un partit decisiu. No hi ha altre remei que guanyar el partit. Sabem perfectament què hem de fer, i sumar punts és l'única manera per avançar a la Lliga de Campions". El diagnòstic és clar i, malgrat que és molt d'hora, el partit d'aquest dimecres contra el Dinamo de Kíev (18.45 h, Movistar Liga de Campeones) és una final. Ronald Koeman afirma que tenen equip per "competir" la Champions i que se'ls ha d'exigir "passar la fase de grups", però que no se'ls pot demanar com a objectiu guanyar la Lliga de Campions. Els motius, els que exposa habitualment: "Tenim un equip molt jove i en construcció i hi ha rivals de moltíssim nivell". "No és el moment de pensar si hem d'arribar a semifinals o a quarts... Dependrà de les circumstàncies de l'equip en cada moment. Ara hem de pensar en el partit contra el Dinamo", ha afegit el tècnic.

El neerlandès ha afegit que en els últims quatre o cinc anys hi ha equips que han millorat molt a Europa i, en canvi, el Barça ha anat a menys. "No tenim ni el seu equilibri en la plantilla i el nostre club està debilitat econòmicament. Tot això influeix", ha considerat el tècnic, sense fer tampoc autocrítica, malgrat que ell és l'entrenador de l'equip des de la temporada passada. Respecte a si segueix qüestionat en el seu càrrec, Koeman ha afirmat que "mai" es pot estar tranquil "sent entrenador": "Sempre tens la responsabilitat dels resultats".

"El Camp Nou sempre imposa molt"

Per la seva banda, el Kun Agüero, novament convocat, ha afirmat que "se sent bé" físicament, cosa que per a ell és "molt important". L'argentí ha recordat el seu debut, diumenge, contra el València, en què va intervenir tan sols cinc minuts però l'afició va corejar el seu nom. "Havia jugat contra el Barça i el Camp Nou sempre imposa molt. Ara que soc aquí, ho estic disfrutant. El dia del meu debut pensava, primer, que l'equip guanyi i, després, si puc entrar, fer les coses bé. No m'esperava la rebuda de la gent i va ser molt bonic".

Agüero també ha remarcat la importància del partit –"Hem de guanyar sí o sí"– i, respecte al seu rol al Barça, ha afirmat que no s'ha marcat un xifra de gols: "El meu objectiu és estar bé tota la temporada, guanyar algun títol, i si puc ajudar amb gols, millor. Per la meva experiència sé que com més penses en el gol, pitjor". L'argentí no ha volgut, però, definir si es veu titular: "Intento entrenar bé i així un es guanya el lloc. El més important és estar físicament bé i fer que l'entrenador pensi en tu com a titular. Aquí hi ha molts bons jugadors i els respecto".

L'atacant blaugrana també ha repartit elogis cap a Ansu Fati i ha recordat que no va voler heretar el dorsal 10 (porta el 19, que ja va lluir fa temps amb la selecció argentina), però que a Ansu "li queda molt bé". "Ho està fent molt bé. Els veterans hem de fer que estigui còmode al camp. És un d'aquells talents que no es veuen sovint", ha afegit.

stats