Barça

Koeman es posa nerviós amb la renovació de Messi

El tècnic no entén que encara no s'hagi tancat mentre Laporta assegura que tothom pot estar tranquil

3 min
Ronald Koeman, abandonant les oficines del Barça

BarcelonaAvui fa deu dies que Leo Messi ha deixat de ser jugador del Barça. L’argentí no té contracte, ja que va expirar el 30 de juny. Des de ja fa setmanes que les dues parts havien estat parlant per arribar a un acord i allargar la vinculació un parell d’anys més. Tant des de l’entorn del club com del jugador asseguren que hi ha entesa, i afegeixen que si ecara no s’ha tancat del tot la paperassa és, primer, per la complexitat fiscal del contracte; però, sobretot, pel límit salarial de la Lliga. Un escull, aquest últim, que el president Joan Laporta ha de negociar amb el màxim mandatari de la patronal de clubs, Javier Tebas. Sempre que es pregunta pel tema a Laporta, respon que tothom estigui “tranquil” i que la cosa “va bé”. Però van passant els dies, s’acosta l’inici de la temporada i el cas segueix encallat. Messi no diu ni piu. Tebas insisteix que mentre el Barça estigui per sobre del límit salarial, no deixarà inscriure el jugador. I això ha fet posar nerviós Ronald Koeman.

El tècnic holandès, que atenia els mitjans just un dia abans que els jugadors acabessin les vacances, verbalitzava la seva preocupació per un cas que ja fa setmanes que hauria d’estar resolt. “Quan tot no està bé cal estar preocupat”, deia d’entrada, tot i que després s’encarregava de suavitzar les seves paraules. “Tinc confiança en el president [Laporta] per solucionar aquest tema. És important per al club i per a la Lliga que es quedi el millor jugador del món”, va afirmar Koeman, abans de l’inici d’un torneig de golf solidari que apadrina a Sant Esteve Sesrovires. “Laporta m’ha dit que tranquil, que estan treballant en el tema. Tenim confiança que seguirà amb nosaltres uns anys més”.

Koeman no està sol. No és l’únic membre destacat del club que té la mosca darrera l’orella. Des de la secretaria esportiva, i també des de la directiva, es creia que la renovació de Messi podria solucionar-se a principis de juny, abans que comencés la Copa Amèrica, però el cas es va anar dilatant. Laporta ha fet saber al seu entorn més proper que Messi ja li ha donat el vistiplau per renovar amb el Barça. És a dir, que accepta quedar-se dos anys més i dilatar el seu salari en cinc, per tal que l’entitat pugui quadrar números. Ara bé, l’acord no es materialitza i comença a créixer el soroll mediàtic. En aquest punt, que persones influents com Tebas posin llenya al foc i amenacin amb impedir que Messi jugui a la Lliga si abans no s’ha retallat dràsticament la despesa salarial –cosa que serà difícil de complir– no ha ajudat a calmar els ànims al Camp Nou.

Laporta demana confiança

No és la primera vegada que Joan Laporta actua d’aquesta manera. Ja ho va fer en la seva primera etapa al Barça. De la mateixa manera que el president li agrada que els temes fonamentals del seu mandat s’aprovin per unanimitat a la junta (l’entrenador del primer equip, el patrocinador principal...), marca les línies per poder portar les negociacions amb la màxima discreció possible. Alguns directius que han estat consultats per l’ARA asseguren “no tenir coneixement” o “molt poca informació” sobre la renovació de Messi. Laporta els ha dit que Messi seguirà i els ha demanat que li facin confiança, mentre ell, el vicepresident, Rafael Yuste, i el director esportiu, Mateu Alemany, s’encarreguen de tancar una renovació molt més complexa del que esperaven. Una situació que no ha sorprès els directius que ja havien fet carrera amb el president, però que ha sorprès alguns dels nous companys de viatge, sobretot perquè s’ha dilatat molt en el temps.

stats