Barça

L'agonia de Koeman passa pel Wanda Metropolitano

Amb el tècnic sentenciat, però encara sense substitut, el Barça visita l'Atlètic de Madrid

3 min
Ronald Koeman, abans del partit entre l'Atlètic de Madrid i el Barça

BarcelonaSentenciat, però encara sense substitut a la banqueta. Així afronta Ronald Koeman la visita a l'Atlètic de Madrid aquest dissabte, el vigent campió de la competició i, segurament, l'equip amb la plantilla més completa de la Lliga (21 h, Movistar LaLiga). L'enfrontament es podria qualificar de prova de foc, però el destí del tècnic neerlandès ja està escrit. Ni el president Joan Laporta ni la junta blaugrana confien en ell. Koeman, però, "de moment", segueix sent l'entrenador del Barça. El relleu encara no està clar i les possibles solucions interines no convencen: Sergi Barjuan, amb una escassa experiència a l'elit, tot just ha tornat al club aquesta temporada per fer-se càrrec del filial, mentre que Jordi Cruyff ja es va desmarcar des d'un bon principi d'aquesta opció, després que el president el definís com un "comodí" el dia de la seva presentació.

Debilitat per les baixes i amb l'entrenador caminant per la vora del precipici, l'equip visita un dels feus més complicats de la competició, el Wanda Metropolitano, que, a més, podrà comptar amb el 100% de l'aforament per rebre un Barça en hores baixes. Koeman perd Pedri que, després de jugar contra el Benfica dimecres, ha recaigut de la lesió muscular al quàdriceps de la cuixa esquerra -en canvi, el neerlandès recupera Jordi Alba-. No poder comptar amb el canari dificulta encara més les coses a un tècnic que si bé fa uns dies es negava a parlar del seu futur, ara ha passat a la ironia per valorar la seva situació a la banqueta blaugrana.

Sense necessitat de referir-s'hi explícitament, Koeman ha evidenciat en la compareixença de premsa prèvia al duel contra l'Atlètic el divorci total amb Laporta i que la seva destitució és només qüestió de temps. El tècnic ha entrat a la sala de premsa parafrasejant Louis van Gaal: "Hola, amics de la premsa". La frase de Van Gaal, però, era una mica diferent: "Amics de la premsa, jo me'n vaig". I quan li han preguntat per això, Koeman ha dit que ell, "de moment", es queda. L'entrenador neerlandès ha abordat aquesta qüestió (i la seva entrada a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva) amb un somriure, escudant-se en la ironia: "El president ha estat aquí aquest matí [a la Ciutat Esportiva], però no ens hem vist. A mi no m'han dit res. Però tinc orelles, sé que es filtren coses i segurament és veritat. Però hi insisteixo, a mi ningú m'ha dit res". De fet, Koeman no ha volgut entrar a valorar si la seva relació amb Laporta és inexistent, però la trencadissa entre el màxim dirigent blaugrana i l'entrenador és evident.

La dificultat per trobar un relleu de garanties i que generi consens -com ja va passar al maig-, fa que tots els escenaris estiguin encara oberts, i una metamorfosi de l'equip, que guanyés i exhibís bon joc al Wanda, podria suposar un baló d'oxigen extra per al preparador neerlandès, però la intenció del club és seguir abordant la carpeta de la banqueta durant els quinze dies de marge que hi haurà després del duel contra els matalassers i l'aturada per futbol de seleccions.

Mentrestant, Koeman sent que se li ha faltat al respecte i no dubta en confessar que anímicament "podria estar millor". El tècnic segueix excusant la davallada de l'equip amb l'absència determinant de Messi i les lesions a la davantera, però més enllà d'aquests evidents hàndicaps, el joc de l'equip necessita un impuls. I Laporta i la junta no volen més fotografies indignants com les de les darreres derrotes a Europa o empats a la Lliga.

stats